БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкргазвидобування в I півріччі 2020 році зменшила видобуток товарного газу на 0,8% до 6,69 млрд куб м

Укргазвидобування в I півріччі 2020 році зменшила видобуток товарного газу на 0,8% до 6,69 млрд куб м

23 липня 2020
Так в I півріччі 2020 року компанія незначно зменшила видобуток товарного газу на 0,8% до 6,69 млрд куб м, який було поставлено населенню і ТКЕ, у той час як середня ціна реалізації газу компанією зменшилася на 47% порівняно з І півріччям 2019 року.
 
«Ми змінюємо підходи до управління проєктами у сфері розвідки та видобування газу. І завдяки цьому, фактично, нам вдалося утримати виробничі показники у скрутний час, коли інші видобувні компанії кардинально скорочують операційні плани і програми. Наша команда запустила в роботу 9 високопродуктивних свердловин впродовж І півріччя 2020 року. За деякими напрямами, де ми впевнені в отриманні максимального результату, кількість виробничих операцій навіть збільшено, – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка і Видобування». – Ми думаємо не лише про сьогоднішній день, але й на перспективу. Тому розробляємо середньострокову стратегію розвідки та видобування газу з урахуванням нових ринкових факторів. Серед її головних цілей – наростити ресурсну базу вуглеводнів. Фактично – створити новий фундамент для розвитку галузі».
 
В пресслужбі відзначили, що таких показників видобутку товарного газу було досягнуто завдяки успішному виконанню наступної виробничої програми :
 
 - завершення буріння 20-ти свердловин;
 - виконання 347 операцій колтюбінговими установками;
 - здійснення 53 операції з ГРП;
 - проведення 62 операцій з капітального ремонту свердловин;
- будівництво 118 км нових шлейфів та 36 км газопроводів;
- введення в експлуатацію 3 дотискних компресорних станцій;
- реконструювання 2 установок комплексної підготовки газу.