БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАндрій Коболєв звертає увагу на затягування процесу укладення угод про розподіл продукції (УРП),

Андрій Коболєв звертає увагу на затягування процесу укладення угод про розподіл продукції (УРП),

24 липня 2020
 
Глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв черговий раз звертає увагу на затягування процесу укладення угод про розподіл продукції (УРП), повідомляється на його сторінці в мережі Facebook.
 
Нагадаємо АТ «Укргазвидобування», що входить до групи компаній НАК «Нафтогаз України», разом з канадською Vermilion отримало перемогу в УРП-конкурсах на 4-ох нафтогазових ділянках більше року тому, однак договори на роботу по цих ділянках досі не підписані.
 
Очільник Нафтогазу зазначив наступне:
 
«Разом з нашим партнером ми готові вкласти у розробку Балаклейської, Іванівської, Берестянської та Бузівської площ 3,6 млрд грн за п’ять років. Потенційні запаси на цих площах оцінюються приблизно в 50 млрд куб м.
 
Це саме та українсько-іноземна інвестиція, яка залучає міжнародний досвід і технології для здобуття Україною енергонезалежності. Єдина ложка дьогтю в нашій бочці меду — ми виграли конкурс більше року тому. Але досі не можемо навіть підписати договір про роботу на цих ділянках.
 
За рік, що минув, ми з іншими переможцями конкурсів неодноразово зустрічались з представниками уряду (здається, кожного разу з новими) і безуспішно намагались узгодити тексти угод. Власне, відсутність єдиної відповідальної і уповноваженої особи невимовно затягує будь-які домовленості.
 
Попри все, Укргазвидобування і Vermilion підтверджують свої зобов’язання, взяті під час конкурсів, і готові підписувати угоди. Тому ми дякуємо уряду за відтермінування підписання угод, а Роману Опімаху та Андрію Жупаніну за проактивну позицію.
 
Але щоб не змарнувати ще півроку, така ж конструктивна позиція потрібна інвесторам від уряду та профільних міністерств (Міненерго, Мінфін, Мінюст).
 
Без уповноваженої особи, яка буде вести переговори і може приймати рішення, процес затягується до безкінечності.
 
І складається парадоксальна ситуація — Україні потрібні інвестиції і газ. Ми знайшли інвесторів і готові починати видобуток, але двері закриті на замок і говорити ні з ким»