БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» отримає від ЄБРР €51,9 млн кредиту на розвиток газовидобування та енергоефективності

«Укргазвидобування» отримає від ЄБРР €51,9 млн кредиту на розвиток газовидобування та енергоефективності

4 серпня 2020
В Нафтогазі наголошують, що, попри економічну кризу, дотримується курсу на залучення міжнародних інвестицій у втримання видобутку українського газу та підвищення енергоефективності.
 
«Ми активно змінюємо внутрішні процеси Нафтогазу, аби пом’якшити удар від кризи в галузі. Міжнародні інвестиції є вкрай важливими для досягнення енергонезалежності, особливо за нинішньої несприятливої цінової ситуації. Підписання угоди з ЄБРР – черговий крок до зміцнення країни та свідчення успішності корпоративної реформи Нафтогазу. Ми відкриті та ефективні, тому нам довіряють міжнародні партнери. Така співпраця – це потужний сигнал для інших іноземних інвесторів, що навіть у складні часи в Україну можна і потрібно інвестувати», – сказав Андрій Коболєв, голова правління НАК «Нафтогаз України».
 
Нафтогаз спільно з Міністерством фінансів України узгодив умови кредитної угоди, які є максимально вигідними для усіх сторін, зазначає пресслужба..
 
Залучені кошти «Укргазвидобування» спрямує на оновлення свого парку верстатів з капітального ремонту газових свердловин (КРС) для робіт на глибинах понад 5 км та впровадження енергоефективної технології зі зменшення споживання енергоресурсів на Локачинському промислі (Волинська область).
 
За повідомленням, кредит надається двома траншами – по 36,4 млн євро і 15,45 млн євро. Термін погашення першого траншу складає 9 років, другого – 15 років. Відсоткова ставка плаваюча – шестимісячний EURIBOR + 1 відсоток річних, що за поточної ситуації на міжнародному міжбанківському ринку становить приблизно 2,5% річних.
 
Кредит буде гарантований державою Україна. Вартість державної гарантії складає 1% від суми вибраного та непогашеного кредиту.
 
Закупівлі за обома проектами здійснюватимуться на тендерній платформі ЄБРР, відповідно до Закону України про публічні закупівлі та принципів і правил закупівель банку для проектів у державному секторі.