БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУряд прийняв рішення про приватизацію чотирьох державних геологічних підприємств

Уряд прийняв рішення про приватизацію чотирьох державних геологічних підприємств

19 серпня 2020
До переліку увійшли непрофільні та неприбуткові активи, переважна більшість з яких не здійснює виробничу діяльність, потребує відновлення та великих капіталовкладень. За словами Прем‘єр-міністра, приватизація посприяє збільшенню кількості робочих місць, зростанню сплати податків та залученню інвестицій.
 
Серед об’єктів, які підлягають приватизації, чотири підприємства, що належать до сфери управління Державної служби геології та надр України. Це Український державний геологорозвідувальний інститут «УкрДГРІ», Причорноморське державне регіональне геологічне підприємство, Східне державне регіональне геологічне підприємство, державне підприємство «Бурштин України».
 
Цього року фінансування розвитку мінерально-сировинної бази скоротилось на 60%. Відсутність коштів стала визначальною в долі геологічних підприємств. Всі вони збиткові та мають податкову, кредиторську заборгованість та борги по заробітній платі. До прикладу, за 2019 рік кредиторська заборгованість УкрДГРІ склала 5,14 млн грн, Причорномор ДРГП – 9,686 млн грн, Схід ДРГП – 22,483 млн грн, ДП «Бурштин України» – 4,083 млн грн.
 
«Ми розуміємо необхідність збереження наукового потенціалу геологічної галузі, тому намагаємось сконцентрувати вкрай обмежені фінансові ресурси на підприємствах, що зберегли наукові кадри та здатні забезпечити максимальний практичний результат для держави», – повідомив очільник Служби Роман Опімах.
 
Після підготовки визначені об’єкти будуть виставлені на електронні аукціони у системі Прозорро.Продажі.
 
На початку року державні геологічні підприємства, що належать до сфери управління Держгеонадр, передали до Фонду держмайна України 55 об’єктів для приватизації. Нині більшість з них перебуває на стадії підготовки до продажу.