БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз може позбутися права на видобуток вуглеводнів у Єгипті

Нафтогаз може позбутися права на видобуток вуглеводнів у Єгипті

27 березня 2015
Нафтогаз України може позбутися можливості реалізовувати свій інвестиційний проект в Єгипті. Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу. Як пояснюється, Державна фінансова інспекція не погодила ряд платежів на поповнення статутного фонду  Закордоннафтогаз. Зокрема, в 2015 році державні аудитори не погодили платежі на суму 20,2 млн грн, які призначалися для наповнення статутного фонду  Закордоннафтогаз.
 
 Закордоннафтогаз керує розвідкою та експлуатацією двох нафтогазоносних блоків у Східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких складає більше 360 млн тонн нафти, ведуться на основі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 між ЗАКОРДОННАФТОГАЗ за дорученням Нафтогазу, з одного боку, і урядом Арабської Республіки Єгипет і державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El - Wadi Holding Petroleum Company) - з іншого.
 
"Затримка цього платежу створює істотні ризики для реалізації інвестиційного проекту. Недофінансування підприємства унеможливлює виконання зобов'язань української сторони про проведення пошуку і подальшої розробки родовищ вуглеводнів відповідно до умов концесійних угод", - сказано в повідомленні.
 
"У разі невиконання цих умов, Україна ризикує втратити свої права на розробку цих родовищ, що загрожує втратами інвестицій у розмірі не менше 260 млн грн. Через затримку платежу  Закордоннафтогаз на цей час накопичив заборгованість по трудових контрактах і податками в сумі $ 109 тис, що викликає стурбованість єгипетської сторони. Крім того, підприємство не має можливості розрахуватися з підрядниками ", - зазначили у Нафтогазі.
 
 
27 березня 2015
ЛІГАБізнесІнформ