БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниExpert Petroleum розпочне роботу на родовищах Нафтогазу у Львівській області з 1 жовтня

Expert Petroleum розпочне роботу на родовищах Нафтогазу у Львівській області з 1 жовтня

14 вересня 2020
 
АТ «Укргазвидобування» (УГВ), що входить до Групи Нафтогаз, 11 вересня 2020р підписало фінальний пакет документів з Expert Petroleum щодо співпраці на умовах підвищення видобутку (product enhancement contract – PEC). Це дає можливість міжнародній компанії розпочати операційну діяльність на родовищах Нафтогазу уже з 1 жовтня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба УГВ.
 
Міжнародна компанія Expert Petroleum розпочне роботу з нарощення видобутку на 13-ти виснажених газових родовищах у Львівській області, які передає йому у тимчасове управління Група Нафтогаз, за умови інвестування щонайменше 1 млрд грн і нарощення видобутку на 300 млн куб м впродовж 5-ти років, зазначили в Нафтогазі.
 
За повідомленням, з моменту початку співпраці у квітні 2020 р представники Expert Petroleum провели виробничі та екологічні аудити промислових потужностей, узгодили план робіт та сформували штат співробітників для нового оператора родовищ – ТОВ «Експерт Петролеум Україна». Його основу склали співробітники Стрийського підрозділу, які перейшли із УГВ.
 
«Партнерство на умовах РЕС довело свою ефективність у світі, та для України це перший досвід. Розпочинаючи цей проєкт, Нафтогаз відкриває для нові можливості для інвестицій у нафтогазову галузь. Це принципово новий вид партнерства. Згідно з умовами PEC, весь видобутий газ залишається на балансі Нафтогазу, а активи компанії передаються партнеру винятково у тимчасове управління на час дії контракту. Виробничі плани на переданих родовищах затверджуються управлінським комітетом, який на 100 % складається з представників Нафтогазу. Таким чином, інтереси нашої компанії максимально захищені. Їм віддано безумовний пріоритет», – повідомив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування», якого цитує пресслужба.
 
В свою чергу, співзасновник та операційний директор Expert Petroleum - Мішель Лобутан подякував колегам з УГВ за плідну співпрацю впродовж останніх трьох місяців мобілізаційного періоду, особливо представникам львівських підрозділів за відкритість до цього нового проєкту та за їх прогресивні погляди.
 
Вінтакож зазначив «Cпівробітники нещодавно відкритого Львівського офісу, підготували детальну робочу програму, щоби не тільки збільшити видобуток, але також зменшити викиди та модернізувати виробничі операції, щоби зробити родовища більш ефективними на довший час. Ми впевнені, що концепція PEC принесе користь УГВ і закладе довгострокові робочі відносини між нашими двома компаніями».
 
Нагадаємо, у квітні 2020 року міжнародна компанія Expert Petroleum виграла відкритий конкурс Нафтогазу на укладення РЕС контрактів щодо збільшення видобутку з групи родовищ у Західному регіоні. В межах підписаної угоди було створено нового оператора з видобутку газу ТОВ «Експерт Петролеум Україна».