БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНова концепція газовидобутку до 2025 року - на порядку денному Міненерго

Нова концепція газовидобутку до 2025 року - на порядку денному Міненерго

17 вересня 2020
 
 
Сьогодні відбулась зустріч на майданчику Міністерство енергетики України за участі  представників нафтогазовидобувних компаній  Нафтогаз Розвідка та Видобування  DTEK Oil&Gas - ДТЕК Нафтогаз,  Полтавська газонафтова компанія, Укрнафта, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державна служба геології та надр України, ДНВП "Геоінформ України"  для напрацювання нової редакції Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2025 року.
 
Далі буде....
 
Нагада'о, що днями Нафтогаз презентував в Кабміні свою концепцію:
 
Група Нафтогаз представила прем’єр-міністру України Денису Шмигалю стратегічні напрями і проекти видобутку природного газу, серед яких уже традиційно основними є перспективи освоєння глибоких горизонтів, покладів нетрадиційного газу у щільних породах та Чорноморського шельфу. 
 
Учасниками обговорення також стали керівники міністерств, інших центральних органів влади і народні депутати України.
 
В Нафтогазі зазначили, що Група працює над збільшенням ресурсної бази за рахунок розвідки нових ділянок, отриманих на конкурсах та аукціонах, а також за рахунок розкриття потенціалу нових проектів. Та готова реалізовувати пілотні проекти в нових напрямках видобутку і знижувати їх ризики для всього ринку, як державна компанія і лідер газовидобувної галузі. Зокрема, учасникам зустрічі презентували перспективи освоєння глибоких горизонтів, покладів нетрадиційного газу у щільних породах та Чорноморського шельфу.
 
Також на презентації акцентували, що в умовах єкономічної кризи, галузь та група Нафтогаз, як вагома її складова, потребує неабиякої підтримки держави, а саме:
 
 Погодження умов УРП за 4-ма ділянками;
 Доступ до Юзівської ділянки;
 Видання Нафтогазу спеціальних дозволів на шельфі Чорного моря, для проведення геологорозвідувальних робіт;
 Продовження дії стимулюючої ренти для видобутку з традиційних покладів газу для нових свердловин на перші 5 років роботи, та спрощення дозвільної процедури;
 Запровадження стимулюючої ренти для видобутку газу щільних порід;
 Зменшення навантаження на Нафтогаз щодо сплати дивідендів, які складають 90-95%;
 Прийняття законодавчих змін, щодо спрощення доступу до земельних ділянок з метою проведення розвідувальних робіт та доступу до існуючих свердловин;
 Виключення АТ «Укргазвидобування» з під дії закону України «Про публічні закупівлі».