БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЄвропейці та канадійці поділились досвідом з Держгеонадра щодо реформування регулятора

Європейці та канадійці поділились досвідом з Держгеонадра щодо реформування регулятора

18 вересня 2020
За повідомленням, іноземні партнери поділились досвідом роботи та своїм баченням ключових функцій, які має виконувати регуляторний орган.
 
Зокрема, йшлося про те, що державна геологічна служба має бути своєрідним one-stop shop для надрокористувача, тобто виконувати функції єдиного дозвільного і регуляторного органу, який здатен надати видобувникові повний пакет послуг для забезпечення його діяльності. Важливо, щоб усі послуги надавалися єдиним агентством, що дозволить суттєво спростити і прискорити взаємодію інвестора та держави, зазначили в держслужбі.
 
Учасники зустрічі погодилися у тому, що такий орган повинен володіти усією геологічною інформацією, щоб мати змогу здійснювати управління цією інформацією, ефективно та неупереджено оцінювати мінерально-ресурсну базу, забезпечувати раціональне управління ресурсами, та проводити подальше геологічне вивчення надр. При цьому доступ до результатів геолого-фізичних досліджень має бути відкритим для усіх надрокористувачів — у форматі онлайн та офлайн.
 
Всі сторони домовились, що спільно опрацьовуватимуть бачення реформування Державної геологічної служби України, а європейські та канадські колеги надаватимуть свої консультації щодо візії, презентованої Держгеонадрами.