БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» отримало 301 млн грн прибутку у 1-му півріччі 2020 р

«Укргазвидобування» отримало 301 млн грн прибутку у 1-му півріччі 2020 р

1 жовтня 2020
АТ «Укргазвидобування» (УГВ), що є частиною дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування», за підсумками 1-го півріччя 2020 р отримала чистиого прибутку – 301 млн грн, а операційного – 1,7 млрд грн.
 
За цей же період компанія інвестувала у розвиток видобування українського газу 6,9 млрд грн, перерахувала 12,7 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів, а також спрямувала 576 млн грн на протидію пандемії коронавірусу в Україні.
 
На фінансові результати УГВ в 1-му півріччі вплинуло зниження середньої ціни реалізації газу на 46% порівняно з аналогічним показником попереднього року. Це призвело до пропорційного зменшення чистого доходу від реалізації продукції компанії – з 44,6 млрд грн у 1-му півріччі 2019 року до 23,6 млрд грн у 1-му півріччі 2020 року.
 
Разом з тим за 6 місяців 2020 р було видобуто 6,76 млрд куб м газу, який група Нафтогаз поставила населенню і ТКЕ, що на 0,8% менше ніж минулого року. Такі результати забезпечені за рахунок введення в експлуатацію 24 свердловин, а також  проведення 347 операцій колтюбінговими установками та 53 операцій з ГРП. Крім того, виконано 62 операції з капітального ремонту свердловин.
 
В пресслужбі також нашадали, що на термінах реалізації низки нових виробничих проєктів позначилося зниження мобільності підрядних організацій і неможливість вчасного проведення процедури оцінки впливу на довкілля у зв’язку з пандемією коронавірусу, а також вступ у силу закону про публічні закупівлі.
 
«Укргазвидобування демонструє стабільність виробничих результатів і продовжує інвестувати у видобуток власного газу для країни. У кризових умовах нам вдається утримувати планові показники за рахунок концентрації на високопотенційних проєктах і підвищенні операційної ефективності. При цьому, разом з групою Нафтогаз, компанія продовжує бути ключовим платником податків до бюджетів всіх рівнів, а також одним із найбільших донорів у боротьбу з COVID-19», – зазначила Олена Кобець, генеральний директор «Укргазвидобування».