БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниШельф Чорного моря передадуть Нафтогазу без конкурсу

Шельф Чорного моря передадуть Нафтогазу без конкурсу

9 листопада 2020
 
Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський заявив, що найближчим часом буде прийнято рішення про передачу без конкурсу шельфу Чорного моря держкомпанії «НАК «Нафтогаз України». Про це він повідомив в інтерв'ю «Фокус».
 
«Ми обговорюємо питання про те, щоб передати Нафтогазу шельф Чорного моря і глибоководну частину на 30 років для розвідки і розробки. Думаю, найближчим часом буде рішення про це. Ми розуміємо, що є політичні, економічні ризики роботи в Чорному морі. Крім того, ціна газу зростає, але ще не стала інвестиційно привабливою, щоб розробляти родовища на чималій глибині. Нафтогаз проведе 3D-сейсмічне дослідження, після чого залучатиме інвесторів. Подібні дискусії є і щодо інших нафтогазоносних родовищ, їх потрібно оцінити і, можливо, почати видобуток» - зазначив Абрамовський.
 
Також в інтерв’ю міністр Абрамовський поділився намірами відносно «сплячих ліцензій» на користування надрами вуглеводнів. Зокрема, про те, що наразі передбачаються зміни до Кодексу про надра. За якими, якщо надрокористувач не веде дослідно-промислової розробки на ділянці, то в певний момент він зобов’язаний платити ренту.