БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ Раді зареєстрували законопроект про удосконалення проведення УРП-конкурсів

У Раді зареєстрували законопроект про удосконалення проведення УРП-конкурсів

16 листопада 2020
 
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт (№4344) щодо стимулювання розвитку нафтогазовидобувної галузі України. Серед основних положень документу – удосконалення процедури проведення УРП - конкурсів, а також процес підписання та виконання цих угод.
 
Відповідний законопроект 10 листопада зареєстрували член комітету з питань енергетики та ЖКП, народний депутат Юрій Камельчук та інші.
 
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70395
 
Законопроєкт, зокрема, передбачає:
 
 -збільшення терміну для подання заявок на участь у конкурсі з одного до трьох місяців для суходолу, та шести місяців – для шельфу;
- вдосконалення критеріїв для визначення переможця конкурсу;
 -проведення онлайн-трансляцій засідань Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції;
- заборону бути інвестором особам, які пов’язані із державою-агресором;
 -скасування можливості укладення УРП без конкурсу щодо ділянок із незначними запасами;
 -використання під час проведення оцінки запасів корисних копалин міжнародних стандартів та скасування процедури "введення в дію" протоколів ДКЗ.
 
Активну участь у підготовці документу також брала і Асоціація газовидобувних компаній України. Представники якої переконані, що вдосконалення процедури УРП дозволить покращити інвестиційний клімат в секторі та сприятиме залученню нових інвесторів, що в результаті призведе до збільшення видобутку українського газу та посилення енергобезпеки країни.