БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГрупа EPH заявляє про незмінний інтерес до проекту «Юзівська»

Група EPH заявляє про незмінний інтерес до проекту «Юзівська»

17 листопада 2020
Група EPH заявляє про незмінний інтерес до проекту «Юзівська» та готовність взяти на себе зобов'язання інвестора, а також видати гарантію материнської компанії щодо забезпечення наявності необхідних ресурсів для належної реалізації проекту «Юзівська». Про це повідомляє прес-служба групи ЕРН.
 
Компанія І.Пі. Пауер Юроп а.с. (ЕРРЕ Power Europe a.s.), яка входить до складу груп компаній ЕРН, зберігає зацікавленість у проекті на умовах розподілу продукції щодо ділянки Юзівська, що офіційно підтверджено Прем’єр-Міністру та всім зацікавленим державним органам.
 
«У відповідь на нещодавно оприлюднені спекуляції ЗМІ група EPH заявляє про незмінний інтерес до проекту Юзівська та про готовність взяти на себе належні зобов'язання інвестора відповідно до затвердженої Угоди про розподіл продукції (УРП). Наша дочірня компанія EP Yuzivska готова підписати УРП, затверджену Кабінетом Міністрів України (КМУ),а група EPH готова видати гарантію материнської компанії, щодо забезпечення наявності необхідних ресурсів для належної реалізації проекту Юзівська та оперативного розвитку проекту, відразу після підписання Угоди. Знаючи проект, ми готові гарантувати ранній видобуток вуглеводнів для українського ринку»,- зазначив представник групи EPH Даніел Частвай.
 
Технічний розвиток ділянки Юзівська має забезпечити словацька видобувна компанія NAFTA a.s. (основними акціонерами є група EPH та Словацька республіка), що має значний досвід у сфері реалізації проектів нафтогазовидобутку у ряді країн і на сьогоднішній день працює у Словацькій Республіці, Чехії, Німеччині, Україні та Великобританії. Вся інформація про досвід та фінансовий стан групи компаній були офіційно затверджені Міжвідомчою комісією з організації укладання та виконання угод про розподіл продукції, і тепер компанія очікує ухвалення КМУ про підписання затвердженої Угоди про розподіл продукції.
 
Довідка:
 
Проект «Юзівська» - це проект «greenfield», розташований у Донецькій та Харківській областях. Район характеризується високими геологічними ризиками, відсутністю визначених перспективних структур і вимагає проведення масштабних розвідувальних робіт. Інвестор фінансує Робочу програму початкового геологічного вивчення відповідно до початкових зобов'язань. Початкові зобов'язання становлять щонайменше $200 млн або їх еквівалент в гривні.
 
Енергетичний та промисловий холдинг (EPH) – це провідна центральноєвропейська енергетична група, яка володіє та управляє активами в Чехії, Словацькій Республіці, Німеччині, Італії, Великобританії, Франції, Угорщині та Польщі. На даний момент у групі працює приблизно 25 000 осіб. Активи групи в 2018р досягали €13,3 млрд, дохід - €7 млрд.