БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДоля видобутку газу «ДТЕК Нафтогаз» досягла 40% серед приватних видобувників

Доля видобутку газу «ДТЕК Нафтогаз» досягла 40% серед приватних видобувників

18 листопада 2020
 
За результатами жовтня 2020 р. найбільша приватна газовидобувна компанія України «ДТЕК Нафтогаз» збільшила видобуток газу до 166,6 млн куб м. Таким чином, доля компанії у сегменті приватних газовидобувників вперше з 2016 р досягла 40%.
 
У жовтні видобуток природного газу «ДТЕК Нафтогаз» відповідав видобутку трьох найбільших видобувників, що слідують за ним разом узятих: Burisma Group, Група «Укрнафтобуріння» та Smart Energy.
 
«Незважаючи на несприятливу кон'юнктуру на нафтогазовому ринку, «ДТЕК Нафтогаз» продовжує інвестувати в розвиток українського газовидобутку. Цього року ми успішно завершили буріння трьох свердловин і продовжуємо будівництво ще двох» - цитує прес-служба компанії генерального директора Ігоря Щурова.
 
Нагадаємо, що у середині жовтня «ДТЕК Нафтогаз»завершив буріння свердловини №59 глибиною 5245 м на Мачухському газоконденсатному родовищі. Також компанія активно впроваджує інноваційні технології для підвищення ефективності розробки родовищ. Так компанія успішно провела ремонт свердловини №43 Семиренківського газоконденсатного родовища глибиною 5605м без її глушіння з використанням установки снаббінгу.
 
Довідка 
 
«ДТЕК Нафтогаз» – найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2019 р. видобуто 1,66 млрд куб м природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі, а капітальні вкладення ДТЕК в минулому році становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн.