БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниVermilion Energy відмовилася від участі у спільних проектах з УГВ щодо Балаклійської та Іванівської ділянок

Vermilion Energy відмовилася від участі у спільних проектах з УГВ щодо Балаклійської та Іванівської ділянок

27 листопада 2020
 
АТ «Укргазвидобування» (Група Нафтогаз) візьме на себе весь обсяг зобов’язань з освоєння Балаклійської та Іванівської ділянок, які раніше планувало розділити з іноземним партнером – канадською компанією Vermilion Energy. Через відмову останньої від спільних проектів у звязку з суттєвим зниженням цін на газ і нафту порівняно з минулим роком, пандемію коронавірусу та глобальним економічним спадом. Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.
 
Крім того, «Укргазвидобування» передала на остаточне погодження спеціальної Міжвідомчої комісії проєкти угод на розподіл продукції (УРП) за чотирма нафтогазовими ділянками – Балаклійською, Іванівською, Бузівською і Берестянською.
 
Група Нафтогаз планує інвестувати 3,6 млрд грн у розвідку та розробку 4-х нафтогазових ділянок, та зобов’язується у перші 5 років провести 3D сейсмічну розвідку на площі 1,55 тис кв км і пробурити 12 розвідувальних свердловин, наголосили у пресслужбі .
 
«З кінця жовтня, завдяки участі прем’єр-міністра України, робота над договорами набула нової швидкості і якості. Фактично за місяць ми зняли всі принципові питання і вийшли на фінальний етап. Тепер справа за формальними погодженнями угод і, згідно із законодавчими вимогами, це треба зробити максимум на початку січня. В умовах, коли ключові українські родовища виснажені, освоєння нових, перспективних активів не можна далі відкладати», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».