БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ збільшило видобуток газу на Комишнянському родовищі у 2,3 рази

УГВ збільшило видобуток газу на Комишнянському родовищі у 2,3 рази

7 грудня 2020
 
АТ «Укргазвидобування», що входить у дивізіон «Нафтогаз Розвідка та Видобування», збільшило середньодобовий показник видобутку природнього газу на Комишнянському родовищі у 2,3 рази, порівняно з минулим роком. Про це повідомляється у виданні Полтавщина.
 
Так, середньодобовий видобуток природнього газу на Комишнянському родовищі з 0,6 млн куб м/добу, зріс за рік до 1,4 млн куб м/добу.
 
Не дивлячись на те, що родовище має складну будову, поклади газу на глибині понад 5000м та високий тиск, що значно ускладнює видобуток, фахівці компанії спланували ефективну програму розробки. І ця програма дає позитивні результати, в першу чергу, завдяки бурінню нових свердловин. Відзначимо, що такого росту видобутку, було досягнуто через успішне ввердення в експлуатацію свердловин №№56, 57, 58.
 
Остання (№58) була пробурена цьогоріч глибиною 6 040 м, з початковим дебітом 200 тис куб м/добу, і за прогнозами геологів, продуктивність її буде зростати і надалі. У зв’язку з такою динамікою на Комишнянському родовищі, «Укргазвидобування» продовжує активну розробку родовища, вважаючи його потенціал з видобутку вуглеводнів значно більшим. Тож на родовищі вже розпочали буріння ще однієї нової свердловини, і в планах на найближчі півроку — ще дві.
 
Довідка:
 
Комишнянське газоконденсатне родовище — одне із перспективних у східному регіоні. Відкрили його 1984 р, а експлуатувати почали з 1995р. Ресурсна база на момент експлуатації складала близько 14 млрд куб м газу. У 2018 р на родовищі провели сейсморозвідувальні 3D дослідження, результати яких компанія Schlumberger продовжує обробляти та інтерпретувати досі. На даний час на родовищі експлуатується 11 свердловин.
 
«Нафтогаз Розвідка та Видобування» — дивізіон Групи Нафтогаз, що займається пошуком і розвідкою родовищ нафти та газу, їх розробкою й видобутком. Підрозділи дивізіону видобувають 73% українського газу. До дивізіону належать газопромислові підрозділи й інші філії «Укргазвидобування».