БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниShell, Statoil і Petronas розроблятимуть 11 родовищ в Індонезії

Shell, Statoil і Petronas розроблятимуть 11 родовищ в Індонезії

30 марта 2015

 

Переможців аукціону, на якому були виставлені на торги 11 нафтогазових ділянок, визначили в Індонезії. У їх числі були названі британо-голландська корпорація Shell, норвезький нафтовий концерн Statoil і малазійська державна компанія Petronas. 8 блоків з виставлених на аукціон є традиційними, а 3 блоку - сланцевими. Про це повідомив директор Міністерства енергетики та добувної промисловості Індонезії з розвідки і видобутку Нарьянто Вагімін. Інформацію передає агентство Platts.
 
Як повідомляється в індонезійських ЗМІ, переможці аукціону повинні будуть вкласти 144 250 000 доларів протягом 3 найближчих років у проведення геологорозвідувальних досліджень на зазначених 11 блоках. Разом з тим виконуючий обов'язки генерального директора з нафти і газу Густі Нйоман Віратмайя підкреслив, що при видачі ліцензій влада Індонезії повинні отримати 12 млн доларів.
 
Слід зазначити, що концерн Shell вперше безпосередньо виходить на видобуток вуглеводневої сировини на території Індонезії. До цього корпорація діяла через оператора - компанію Inpex. «Ми вважаємо Індонезію цікавою країною для інвестицій як в сектор розвідки і видобутку, так і в сектор переробки та збуту», - заявила прес-секретар компанії Shell Indonesia Шрі Вахью ендах.
 
Останнім часом керівництво Індонезії вживає скоординовані кроки, спрямовані на стимулювання активності в галузі розвідки і розробки родовищ вуглеводнів. Таким способом країна намагається вирішити проблему зниження виробництва сирої на що виробляють свій ресурс старих родовищах. Запаси нафти в Індонезії розвідані в тому чи іншому обсязі практично у всіх регіонах країни. Зокрема, на Суматрі, Яві, Калімантані, Сулавесі, Серам, а також на шельфі цих островів. Родовища природного газу розташовані на Північній Суматрі і Східному Калімантані, а також на берегових шельфах Західного Іріан і Яви. До останніх належить саме велике газове родовище Південно-Східної Азії Натуна Д-Альфа, що знаходиться в Яванському морі приблизно в 1000 км на північ від Джакарти. За прогнозами розвіданих запасів природного газу країні повинно вистачити на 50 років.
 
 
30 березня 2015
Енергополітика. Нафта і Газ