БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГрупа Нафтогаз придбала частку в «Надра Юзівська»

Група Нафтогаз придбала частку в «Надра Юзівська»

11 грудня 2020
 
АМКУ розглядає справу про концентрацію у вигляді придбання Групою Нафтогаз частки в статутному капіталі ТОВ «Надра Юзівська», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
 
Заявлені дії відбуваються на ринках природного газу та рідких вуглеводнів (сирої нафти і газового конденсату), з метою отримання ресурсу забезпечує можливість видобутку на ділянці Юзівська нафти і природного газу.
 
У той же час наявна в матеріалах заяви інформація дає підстави вважати, що зазначена концентрація за формою являє собою вертикальну інтеграцію суб'єкта господарювання, який провадить діяльність з видобутку сировини (нафти і газу), виробництва та реалізації готової продукції.
 
За словами АМКУ, у результаті цієї концентрації НАК «Нафтогаз України» буде можливість посилити ринкову владу, за рахунок збільшення обсягів власного видобутку природного газу і нафти, що може привести до суттєвого обмеження конкуренції на ринках газу та нафти.
 
«З метою повного об'єктивного розгляду справи, при наявності інформації, яка може вплинути на прийняття Комітетом рішення по суті, просимо надсилати інформацію, зауваження та пропозиції на електронну адресу concentrations@amcu.gov.ua і поштою», - повідомляють в АМКУ.
 
Нагадаємо, наприкінці 2018р Кабмін погодив передачу 90% прав компанії «Надра Юзівська» в угоді про розподіл продукції при видобуток на Юзівській площі компанії Yuzgaz B. V. з інвестором-оператором проекту в особі Nafta (Словаччина).