БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Полтавагазвидобування» пробурить ще три свердловини на Яблунівському родовищі

«Полтавагазвидобування» пробурить ще три свердловини на Яблунівському родовищі

24 грудня 2020
 
АТ «Украгазвидобування» в особі філії ГПУ «Полтавагазвидобування» планує спорудження експлуатаційних свердловин №№ 367,368,369 Яблунівського нафтогазоконденсатного родовища (НГКР). Про це повідомляється в реєстрі оцінки впливу на довкілля (ОВД).
 
За плановою діяльністю передбачена максимальна глибина зазначених свердловин - 5150 м, спосіб буріння – роторний, турбінний, а кріплення стволів свердловин високогерметичними обсадними трубами. На період спорудження кожної свердловини передбачається укладання угоди на займання земельної ділянки площею до 4 га, в залежності від типу бурового верстата, потужність якого має бути не менше 7000 кВт.
 
Підключення свердловин включаючи обв’язку та прокладання газопроводів-шлейфів планується на відстань до 10 000 м до установок підготовки вуглеводневої сировини. Очікувані об’єми видобутку природного газу становлять від 15 до 90 тис куб м /добу з кожної свердловини.
 
Крім того, цими днями ГПУ «Полтавагазвидобування» розмістила наміри з планової діяльності щодо видобутку на Східно-Полтавському, Семенцівському, Розумівському, Котелевському, Опішнянському, Західно-Солохівському та Солохівському вуглеводневих родовищах. Про подібні новини, оперативно та детально можна дізнаватися підписавшись на щоденне видання ExPro Gas&Oil Daily Procurement.
 
Довідка ExPro
 
Яблунівське родовище розташоване в Полтавській області – одне з найбільших в Україні. Його початкові запаси сягали 117 млрд кубометрів газу і 18 млн т рідких вуглеводнів (конденсату і нафти). Родовище знаходиться в активній стадії розробки, залишкові запаси газу становлять 48% від початкових. Яблунівське НГКР експлуатується УГВ на підставі спецдозволу на користування надрами № 1936 від 14 липня 1999 р.