БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Інтерпайп» в 2020р скоротило продажі трубної продукції через згортання програм нафтогазовидобутку

«Інтерпайп» в 2020р скоротило продажі трубної продукції через згортання програм нафтогазовидобутку

20 січня 2021
 
Українська промислова компанія «Інтерпайп» в 2020 р скоротила продажі трубної і ж/д продукції в тоннах на 17% та досягнув 662,4 тис тонн. Таке падіння обумовлене низьким попитом на труби для видобутку вуглеводнів, про це повідомила песслужба компанії.
 
Частка експорту в структурі реалізації склала 81%, тоді як частка ринку України зменшилася з 24% до 19%. Так продажі трубної продукції впали на 21% в порівнянні з 2019р і склали 469,9 тис тонн в результаті падіння попиту на труби для видобутку нафти і газу через суттєве зниження цін на них в першому півріччі 2020 р.
 
Поставки труби на український ринок скоротилися на 31% в порівнянні з 2019-м і досягли 102 тис тонн. Основний фактор - згортання програми видобутку газу компанією «Укргазвидобування» (УГВ). У 2020 р УГВ скоротила програму буріння нових свердловин практично в 4 рази. При цьому відвантаження приватним газовидобувних компаній залишилися приблизно на рівні 2019 р.
 
Аналогічні тенденції спостерігалися в США. Криза в нафтовидобутку через падіння цін на вуглеводні привів до банкрутства багатьох нафтових компаній на американському ринку, через що скоротився попит на OCTG-труби. Більш того, на ринку США українська трубна продукція обкладається сумарним митом в розмірі 32,5%. В результаті продажу труб «Інтерпайп» в Північній і Південній Америці знизилися на 63%, до 52 тис тон.
 
Європейським клієнтам компанія поставив 137 тис тонн труб (- 6% до 2019 р). Зниження продажів пов'язане, головним чином, з пандемією коронавируса, яка привела до уповільнення споживання трубної продукції. Крім того, європейський ринок обмежений імпортними квотами, які не враховують потужності СП Vallourec Niko Tube.
 
Разом з тим, на Близькому Сході «Інтерпайп» наростив реалізацію трубної продукції на 9%, до 111 тис тонн, за рахунок старту продажів преміальних з’єднань UPJ-F в Туреччину і лінійних труб таким провідним нафтовидобувним гігантам, як Національної нафтової компанії Абу-Дабі і Qatar Petroleum.
 
Денис Морозов, директор з фінансів та економіки, «Інтерпайп» відзначив: «Частка продажів Інтерпайп на експортні ринки перевищила 80% за підсумками року. Ми увійшли в нові сегменти і здійснили поставки компаніям-лідерам ринку. Трубний дивізіон успішно відвантажив продукцію з преміальними різьбовими з'єднаннями для Turkish Petroleum, лінійні труби для ADNOC (Національної нафтової компанії Абу-Дабі) і Qatar Petroleum».
 
Довідка ExPro
 
«Інтерпайп» - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і ж/д коліс. Продукція компанії постачається більш ніж в 80 країн світу через мережу власних торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи.