БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«ДТЕК Нафтоаз» планує буріння 14 свердловин на Будищансько-Чутівській площі

«ДТЕК Нафтоаз» планує буріння 14 свердловин на Будищансько-Чутівській площі

25 січня 2021
 
ТОВ «Нафтогазгеорозвідка», що входить до групи компаній «ДТЕК Нафтогаз» планує геологічне вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі буріння 14 свердловин з подальшим видобуванням нафти і газу, на нещодавно придбаній Будищансько-Чутівській площі, Полтавської області. Про це повідомляється в єдиному реєстрі ОВД 16 січня 2021р.
 
За даними намірів, перспективи нафтогазоносності на Будищансько-Чутівській площі пов’язуються з відкладами нижньопермсько-верхньокам’яновугільного, середньокам’яновугільного і нижньокам’яновугільного нафтогазоносних комплексів, які продуктивні на сусідніх вуглеводневих родовищах. Ймовірно продуктивні горизонти залягають на глибинах в інтервалі 400-6000 м.
 
Планується проведення робіт з комплексної переінтерпретації наявних даних сейсміки та гравіметрії, проведення детальних сейсморозвідувальних досліджень та ряду спеціальних геофізичних досліджень, а також буріння пошукових, розвідувальних та експлуатаційних свердловин. За цим слідує відкриття та оконтурення родовища, проведення дослідно-промислової розробки, здійснення геолого-економічної оцінки запасів родовища та представлення матеріалів до ДКЗ України, облаштування та промислова розробка родовища.
 
З метою розробки покладів Будищансько-Чутівської площі передбачається буріння 14 свердловин проектною глибиною до 6000 м, будівництво Руновщинської УКПНГ та Фльорівської УКПГ.
 
На УКПНГ «Руновщина» передбачено 8 свердловин, продукція з яких подаватиметься на установку збору та підготовки. Орієнтовний об’єм видобутку природного та попутного нафтового газу – до 500 тис куб м /добу; орієнтовний об’єм видобутку нафти та газового конденсату – до 100 тонн/добу.
 
На УКПГ «Фльорівка»: кількість свердловин, продукція з яких подаватиметься на установку збору та підготовки – 6. Орієнтовний об’єм видобутку природного газу - 1 млн куб м/добу. Орієнтовний об’єм видобутку газового конденсату – до 50 тонн /добу. Передбачається прокладання газопроводів-шлейфів протяжністю близько 5 км.