БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУНБ у 2020 р. знизила видобуток газу на 1% до 725,4 млн куб м

УНБ у 2020 р. знизила видобуток газу на 1% до 725,4 млн куб м

27 січня 2021
Таким чином, показники видобутку УНБ залишилися практично на рівні 2019 р, зазнавши незначне падіння (газ – на 1%, нафта/конденсат – на 7%) незважаючи на те, що в 2020 р компанія змушена була відмовитися від буріння нових свердловин (у 2019 р було освоєно 5 нових свердловин).
 
У 2020р була введена в експлуатацію сучасна пропанова холодильна установка (ПХУ). Пропускна здатність технологічної лінії з ПХУ дозволяє підготувати газ Сахалінського родовища в обсязі до 2 млн куб м/добу.
 
Компанія здійснила ремонт свердловини №35 на Сахалінському родовищі із застосуванням новітньої снабінгової установки, що дозволило уникнути зниження дебіту свердловини і подовжити міжремонтний період.
 
Компанія в повному обсязі виконувала всі передбачені законодавством фінансові зобов'язання перед державою і партнерами. Протягом 2020 р загальна сума платежів до бюджету склала близько 2 млрд грн.
 
Сума рентної плати, здійсненої УНБ у 2020 р за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату, склала 882 млн грн. Зокрема, 44 млн грн було направлено до місцевих бюджетів, у тому числі:
 
 17,6 млн грн – до обласного бюджету Харківської області;
 17,6 млн грн – до бюджету Краснокутського району;
 8,8 млн грн – до бюджетів Олексіївської, Качаловської та Кітченківської сільрад.
Крім того, компанія посилила геологічну і технічну команду, призначивши нового очільника департаменту геології  Мільєнко Циміча, з більш ніж 35-річним досвідом у нафтогазовій галузі, в тому числі в таких компаніях, як Svenska Petroleum Exploration, Schlumberger, Gaffney and Cline, ENI, TNK-BP, Rosneft, Укргазвидобування та ін.
 
«Головною метою 2020 року було зберегти той високий рівень, ті практики і ту професійну команду, які компанія створювала протягом останніх п'яти років. Ми фокусувалися на підтримці рівня видобутку існуючих свердловин, операційній ефективності, забезпеченні максимальної безпеки кожного співробітника і на тому, щоб гідно пройти всі складнощі, з якими цього року довелося зіткнутися компанії. За таких умов нам вдалося не тільки уникнути істотного скорочення виробничих показників, а й провести важливі технологічні оновлення, посилити команду, – і все це в умовах дійсно кризових для галузі. Я вдячний кожному в УНБ за максимальну самовіддачу цьогоріч. З огляду на поточні цінові очікування, у 2021 році компанія планує реалізувати ряд проєктів, які були відкладені, – буріння нової свердловини, ряд заходів щодо підтримки та поліпшення роботи існуючих свердловин і установки підготовки нафти і газу, пошук нових перспективних активів», – прокоментував результати року Михайло Бакуненко, Голова Правління ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».