БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВерховний суд розгляне позов УГВ до Держгеонадр щодо Крабової площі на шельфі

Верховний суд розгляне позов УГВ до Держгеонадр щодо Крабової площі на шельфі

3 лютого 2021
 
АТ «Укргазвидобування» (УГВ) у 2017р звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) з позовом до Державної служби геології та надр України (Держгеонадра).
 
У позові компанія просила суд визнати бездіяльність Держгеонадр щодо нездійснення розгляду та неприйняття рішення у встановлений строк з приводу заяви щодо надання спецдозволу на користування надрами Крабової площі, розташованої в межах західної частини північно-західного шельфу Чорного моря, строком дії на 30 років, протиправною.
 
Також УГВ просило суд визнати відмову Держгеонадр у наданні спецдозволу на Крабову площу протиправною. Крім того, компанія просило зобов’язати Держгеонадра надати УГВ спецдозвіл на Крабову площу на 30 років.
 
Рішенням ОАСК від 19.09.2019р, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 22.01.2020р, позов задоволено частково. Зокрема, суд визнав бездіяльність Держгеонадр протиправною та зобов’язав Держгеонадра повторно розглянути заяву УГВ щодо надання спецдозволу на Крабову площу.
 
Держгеонадра не погодилося з такими рішеннями суду та направило касаційну скаргу. Ухвалою Верховного суду від 18.05.2020р відкрито касаційне провадження у справі. У червні 2020р УГВ направило відзив на касаційну скаргу, а у грудні 2020р УГВ надіслало заяву про відмову від позову. Разом з тим, Верховний суд призначив розгляд справи на 17 лютого 2021р.