БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз у 2020р провів досліджень з 3D-сейсміки на площі понад 500 кв км

Нафтогаз у 2020р провів досліджень з 3D-сейсміки на площі понад 500 кв км

9 лютого 2021
 
Пріоритетним напрямок Групи Нафтогаз є розвиток ресурсної бази, про це, часто наголошують у дивізіоні «Нафтогаз Розвідка та Видобування».
 
За цим напрямком у 2020р розробили нову стратегію, в рамках якої, спільними зусиллями геологів та буровиків були відкриті 2 нових вуглеводневих родовища: Жемчужне у Полтавській області та Північно-Кузьмичівське у Харківській області.
 
За повідомленням пресслужби зазначеного дивізіону, загалом на кінець 2020р виконали 2226 геофізичних робіт та провели 3D сейсморозвідувальні дослідження на площі більше ніж 500 кв км.
 
Разом з тим, оновлення також відбулось і на базі науково-дослідного інституту УкрНДІгаз, де відкрили надсучасний центр компетенцій 3D моделювання та візуалізації родовищ, унікальний, для нафтогазової галузі України.
 
Наразі в ньому працює понад 50 фахівців, які вже створили для Нафтогазу 25 тривимірних моделей родовищ та працюють над 5-ма новими 3D моделями для ключових родовищ компанії, відзначили в дивізіоні «Нафтогаз Розвідка та Видобування».