БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ отримало контроль над активами спільної діяльності з «Карпатигаз» та Misen

УГВ отримало контроль над активами спільної діяльності з «Карпатигаз» та Misen

12 лютого 2021
 
АТ «Укргазвидобування»(УГВ) отримало повний контроль над газовими свердловинами та компресорними станціями, що знаходилися у спільній діяльності (СД) з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB, повідомила пресслужба компанії.
 
Активи перейшли у власність УГВ на умовах компанії, які вона відстояла в Стокгольмському арбітражі. Під час якого «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB претендували на частку в 50,01% у спільній діяльності. Але, задовольнивши вимоги УГВ, суд зменшив її більш ніж вдвічі – до 23,9117%.
 
Кінцеву суму компенсації за цю частку визначили фінансові експерти компанії «Ернст енд Янг», і вона є меншою за розрахунки вартості відповідно до інших можливих методик. Більше того, у ході арбітражу «Укргазвидобування» відстояло своє право власності на природний газ та інші вуглеводні, видобуті в період 2017 – першого півріччя 2018 років, що також були предметом спору.
 
«Після кількох років непростого судового процесу з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB ми захистили свої права та інтереси. Укргазвидобування отримало контроль над понад 100 свердловинами і право власності на 7 дотискувальних компресорних станцій, які забезпечують видобуток природного газу з 26-ти родовищ. А це означає, що компанія зможе в повному обсязі отримувати з них вуглеводні, які за умовами договору про спільну діяльність до 2031 року мали розподілятися між всіма його учасниками», – зазначила Олена Кобець, генеральна директорка АТ «Укргазвидобування».
 
«Компресорні станції, що знаходилися у спільній діяльності, компримують понад 40% від газу Укргазвидобування. Відтепер ми зможемо повною мірою використовувати їх як частину єдиної системи наземної інфраструктури компанії. За рахунок виведення цих об’єктів на оптимальні режими роботи ми також зможемо оптимізувати роботу великої кількості свердловин на виснажених родовищах», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».