БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ планує спорудження двох свердловин на Західно-Соснівському родовищі

УГВ планує спорудження двох свердловин на Західно-Соснівському родовищі

15 лютого 2021
АТ «Укргазвидобування» в особі філії АТ «Щебелинкагазвидобування» планує спорудження двох розвідувальних свердловин: похило-спрямованої № 123 та вертикальної № 151 Західно-Соснівського газоконденсатного родовища (ГКР) в Харківській області. Про це нещодавно повідомлялося в єдиному реєстрі ОВД .
 
Глибина похило-скерованої свердловини № 123 – 4150 м (по вертикалі), 4205 м (по стволу), та свердловини з вертикальним профілем №151 - 6150 м. Спосіб буріння – роторний, турбінний; передбачається кріплення стволів свердловин високогерметичними обсадними трубами. Для буріння обох свердловин передбачається використання бурового верстату з дизель-електричним приводом потужністю до 7 000 кВт.
 
Разом з тим, плануються підключення свердловини №123 та прокладання газопроводу на відстань 3500 м, та свердловини №151 на відстань 1600м до установки підготовки вуглеводневої сировини із застосування типової схеми обв’язки устя свердловини.
 
Роботи з спорудження та облаштування зазначених свердловин, розраховані на термін від одного до п’яти місяців, силами філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування». У зазначених роботах планують задіяти від 15 до 20 одиниць техніки по кожній свердловині.
 
Очікувані об’єми видобутку природного газу в свердловинах № 123 та №151 Західно-Соснівського ГКР становлять від 15 тис куб м /добу до 70 тис куб м/добу.
 
Як повідомлялось раніше, Західно-Соснівське родовище розробляється з 1969р та більше половини запасів родовища уже видобуто. Наразі, в межах даного родовища команда геологів Нафтогазу реалізує проект дорозвідки нових перспективних відкладів на глибинах понад 5000 м.