БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Нафтогаз» підписав меморандум про співпрацю з OMV Petrom для видобутку на шельфі

«Нафтогаз» підписав меморандум про співпрацю з OMV Petrom для видобутку на шельфі

15 лютого 2021
НАК «Нафтогаз України» підписала меморандум про співпрацю з румунською OMV Petrom для співпраці у галузі розвідки та видобування газу. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».
 
У компанії повідомляють, що меморандум підписали для того, щоб розпочати аналіз можливостей спільної роботи на перспективних нафтогазових ділянках, зокрема і в українській частині акваторії Чорного моря. Відповідно до рішення Уряду «Нафтогаз» подав документи для отримання 36 спецдозволів для розвідки зазначених ділянок.
 
«Ми вважаємо компанію OMV Petrom цінним та авторитетним партнером із інвестиційним потенціалом, знаннями та відповідним досвідом роботи в регіоні. Компанія OMV Petrom відкрила перспективне родовище Нептун у Чорному морі, має знання та технології в галузі буріння на шельфі та доведений досвід успішної й ефективної розробки ділянок на суходолі в румунських Карпатах, регіоні, який має спільну геологічну історію з Карпатським регіоном України. Ми бачимо великий потенціал спільної роботи на цих ділянках та сподіваємося здійснити певні кроки із налагодження співпраці в найближчому майбутньому», - зазначив оловний виконавчий директор «Нафтогазу» Отто Ватерландер.
 
«Наша стратегія полягає в розширенні діяльності в Чорному морі. Партнерство з Україною є логічним кроком на шляху оцінки можливостей у регіоні, оскільки країна має чи не найбільший потенціал видобутку природного газу в Європі. Ми раді розпочати дослідження можливих шляхів спільної роботи з Нафтогазом. Ми націлені на ефективну та взаємовигідну співпрацю з метою реалізації цих можливостей», – підсумував член Виконавчої Ради OMV Petrom, відповідальний за розвідку та розробку Крістофер Вейт.
 
Як повідомлялося раніше, у 2020р «Нафтогаз» розробив і розпочав реалізацію нової стратегії розвитку ресурсної бази, що спрямована на подвоєння запасів компанії. Серед стратегічних проектів – розвідка й освоєння ділянок у Чорному морі, покладів газу у щільних колекторах Юзівської площі, а також перспективних площ у Західному регіоні.