БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниExpert Petroleum перевищив очікування Нафтогазу щодо збільшення видобутку газу, - А.Коболев

Expert Petroleum перевищив очікування Нафтогазу щодо збільшення видобутку газу, - А.Коболев

19 лютого 2021
 
Результати роботи партнерської діяльності з Expert Petroleum перевищили очікувані плани Нафтогазу ще в минулому році. Про це повідомив глава Нафтогазу Андрій Коболев під час презентації оновленої корпоративної стратегії до 2025.
 
Нагадаємо, міжнародна компанія Expert Petroleum розпочала роботу з нарощення видобутку на 13-ти виснажених газових родовищах у Львівській області в рамках PEK-проекту (product enhancement contract) 10 жовтня 2020р.
 
Зазначені об’єкти, Група Нафтогаз передала партнеру у тимчасове управління за умови інвестування щонайменше 1 млрд грн і нарощення видобутку на 300 млн куб м впродовж 5-ти років.
 
Довідка 
 
Expert Petroleum Solutions SRL (центральний офіс – Бухарест, Румунія) заснована у 2005 році двома колишніми менеджерами Schlumberger – Mішелем Лобутіном та Девідом Мартіноном. Основний напрямок діяльності – максимізація потенціалу та продовження терміну експлуатації зрілих та виснажених родовищ нафти і газу.
 
Компанія інвестує у відновлення активів на умовах довгострокового PEC-контракту. За останні 15 років Expert Petroleum здійснила роботи з підвищення видобутку на понад 1500 свердловинах у Румунії та Угорщині, має великий досвід операційної діяльності на родовищах, що розташовані у передгір’ї Карпат.
 
Наразі Expert реалізує контракти з OMV Petrom на підвищення видобутку протягом 15 років плюс продовження терміну, видобуваючи з семи зрілих родовищ нафти та газу в окрузі Крайова та зі всіх виснажених родовищ в районі Тімішоара в Румунії. Компанія у середньому забезпечує більш ніж на 70% приріст від базового рівня видобутку на родовищах, які їй передаються для модернізації виробництва. На сьогоднішній день в компанії налічується близько 1000 працівників, вона експлуатує 25 зрілих виснажених родовищ, пробурила 1100 свердловин та щоденно видобуває 8,5 тис барелів нафтового еквіваленту.