БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСуд зобов’язав Держгеонадра повторно розглянути заяву УГВ про надання спецдозволу на Ліщинську площу

Суд зобов’язав Держгеонадра повторно розглянути заяву УГВ про надання спецдозволу на Ліщинську площу

23 березня 2021
 
АТ «Укргазвидобування» (УГВ) звернулося до окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної служби геології та надр України (Держгеонадра), в якому просить визнати протиправними та скасувати наказ Держгеонадр від серпня 2019р про відмову УГВ у видачі спецдозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу Ліщинської площі, розташованої в межах Жидачівського району Львівської області та Рогатинського району Івано-Франківської області, строком дії 20 років.
 
Також УГВ просило суд визнати протиправною бездіяльність Держгеонадр щодо невидачі спецдозволу УГВ на Ліщинську площу. Крім того, компанія просила суд зобов’язати Держгеонадра видати «Укргазвидобуванню» спецдозвіл на користування надрами Ліщинської площі на 20 років.
 
В обґрунтування позовних вимог УГВ зазначає, що наказ Держгеонадр є протиправним та підлягає скасуванню, з зобов’язанням Держгеонадр вчинити дії з надання спецдозволу на користування Ліщинської площі строком на 20 років.
 
Розглянувши матеріали справи, ОАСК частково задовольнив позовні вимоги УГВ. Так, суд визнав протиправним та скасував наказ Держгеонадр про невидачу спецдозволу УГВ на Ліщинську площу. Крім того, суд зобов’язав Держгеонадра повторно розглянути заяву УГВ про надання спецдозволу на Ліщинську площу.