БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз і PGNiG підписали меморандум про співпрацю

Нафтогаз і PGNiG підписали меморандум про співпрацю

30 березня 2021
Першочерговий акцент Нафтогаз і PGNiG зроблять на вивченні можливостей для спільної розвідки нових площ на Західній Україні, які межують з польським кордоном. Зокрема, партнери допускають співпрацю на Берестянській ділянці, за якою Нафтогаз уклав угоду про розподіл продукції з урядом наприкінці 2020р.
 
«В результаті спільної роботи Уряду та Нафтогазу нами було отримано стратегічні активи, які дозволяють із впевненістю декларувати найбільший потенціал видобутку вуглеводнів серед країн Європи. Залучаючи міжнародних партнерів, ми пришвидшуємо темпи розкриття ресурсного потенціалу України. PGNiG – це публічна компанія з високими стандартами, яка відкрила низку великих родовищ в Європі. Зокрема, PGNiG має підтверджений успішний досвід відкриття родовищ та видобутку газу у Польщі, в регіоні, що межує з українською частиною Карпат. Я упевнений, ми зможемо досягти взаємовигідної синергії, яка сприятиме досягненню стратегічної мети Нафтогазу – нарощуванню видобутку газу задля досягнення енергетичної незалежності України впродовж 10-ти років», – зазначив головний виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер.
 
Відзначимо, що PGNiG – лідер на польському газовому ринку, який розвиває газовидобувний бізнес в інших країнах, включно з потужною присутністю у Норвегії.
 
Крім того зазначені компанії  розпочали співпрацю, щодо надання сервісних послуг для спрорудження свердловин. А саме нещодавно Exalo Drilling, що входить до польської групи компаній PGNiG, здобуло перемогу в тендері «Укргазвидобування» на замовлення послуг з цементування свердловини Скиданівського родовища, що на Полтавщині.