БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниJKX Oil & Gas у 2020р зменшила видобуток вуглеводнів на 5% але втримала ліквідність та наростила капітал

JKX Oil & Gas у 2020р зменшила видобуток вуглеводнів на 5% але втримала ліквідність та наростила капітал

2 квітня 2021
 
Британська JKX Oil & Gas, яка володіє СП «Полтавська газонафтова компанія» зменшила видобуток вуглеводнів на 5% в порівнянні з показником 2019р. Про це повідомляється в звіті компанії на Лондонській фондовій біржі за 2020 р.
 
Серед основних річних результатів роботи компанії:
 
 Прибуток після оподаткування склав $19,9 млн;
 Виручка Групи за 2020р становить $69,6 млн;
 Виробничі показники Групи знизилися на 5% в порівнянні з показниками 2019р, результат якого був +20%.
Група втримала ліквідність та збільшила грошові кошти на рахунках у розмірі $24,3 млн на 18% у порівнянні з 2019р.
 
«2020р став справжнім викликом не лише для JKX, але й для нафтогазової індустрії загалом. Незважаючи на колапс цін внаслідок пандемії COVID-19, Компанія залишалася прибутковою, продемонструвала свою операційну стійкість та втримала ліквідність. В центрі уваги Групи на 2021р - Україна, продовження розробки Ігнатівського родовища та розробки перспектив геологорозвідувальних робіт на власних ліцензіях. Ми продовжуємо вивчати нові можливості для сталого розвитку бізнесу шляхом придбання нових ліцензій», - прокоментував CEO JKX Oil&Gas plc Віктор Гладун.
 
Довідка ExРro
 
JKX Oil & Gas plc, акції якої котуються на Лондонській фондовій біржі, володіє 100% українсько-британського СП «Полтавська газонафтова компанія», створеного у 1994р. ПГНК є одним з лідерів серед приватних нафтогазовидобувних підприємств України.
 
ПГНК володіє ліцензіями на експлуатацію Ігнатівського, Молчанівського, Руденківського і Ново-Миколаївського родовищ загальною площею 127 кв км, які утворюють Ново-Миколаївський комплекс. Крім того, компанія має ліцензію на експлуатацію Єлизаветівського родовища та ліцензію на геологічне вивчення Заплавської родовища. Всі родовища знаходяться в Полтавській області. ПГНК також володіє заводом з виробництва зрідженого газу в с. Соколова Балка (Новосанжарський р-н, Полтавська обл.).