БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Геоінформ України» надало доступ до 5810 протоколів ДКЗ корисних копалин

«Геоінформ України» надало доступ до 5810 протоколів ДКЗ корисних копалин

26 травня 2021
 
Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) ініціювала розміщення онлайн протоколів затвердження (апробації) запасів та ресурсів корисних копалин, повідомили в пресслужбі.
 
За повідомленням, оприлюднення протоколів відбувається у рамках політики відкритих дверей у сфері надрокористування, проголошеної Урядом. Тож ДНВП «Геоінформ України» на офіційному сайті підприємства оприлюднив усі передані Державній комісії по запасах корисних копалин (ДКЗ) України протоколи та розпочав публікацію протоколів радянського часу. Загалом вже відкрито 5810 документів.
 
В Держгеонадрах, відзначили, що спрощення доступу до геологічної інформації є важливою умовою покращення інвестиційного клімату та відновлення довіри до Державної геологічної служби, та можливість суб‘єктам ринку оцінити якість наявної геологічної інформації щодо об‘єктів, скористатися нею і прийняти інвестиційне рішення.
 
Протоколи затвердження (апробації) запасів та ресурсів корисних копалин містять текстовий опис та оглядову карту розташування об’єкта надрокористування. На сайті доступний контекстний пошук протоколів за номером документу, адміністративною прив’язкою, роком надходження, організацією зберігання тощо.
 
Нагадаємо, Держгеонадра ініціюють відкриття та спрощення доступу до геологічної інформації з грифом «таємно» та «ДСК» аби залучити інвесторів у великі проєкти. Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 25 березня 2021 року «Щодо стану справ у сфері надрокористування». Згідно з документом державним експертам з питань таємниць було доручено опрацювати питання щодо скасування рішень про віднесення до державної таємниці інформації у сфері надрокористування та подати відповідні рішення про скасування Службі безпеки України для внесення необхідних змін до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю.