БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Еско-Північ» одночасно завершила та розпочала буріння наступної свердловини на Клубанівській площі

«Еско-Північ» одночасно завершила та розпочала буріння наступної свердловини на Клубанівській площі

31 травня 2021
 
Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» у травні 2021 р завершила буріння свердловини №1 глибиною 6100 м на Клубанівській площі у Харківській області, повідомила пресслужба.
 
Це перша з п’яти запланованих надглибоких свердловин на Клубанівській площі, де раніше не проводився видобуток вуглеводнів.
 
Генеральний директор «ЕСК«Еско-Північ» - Тарас Бурдейний, відзначив, що компанія ретельно та комплексно підготувалась до освоєння цієї площі: були проведені масштабні сейсморозвідувальні роботи, виконана переінтерпретація отриманих даних, геофізичні та газогідродинамічні дослідження, здійснена рекогносцировка місцевості. Це дозволило оптимізувати програму буріння свердловин, зменшити геологічні ризики та оперативно ухвалювати рішення щодо підвищення ефективності робіт.
 
Одночасно з завершенням буріння першої свердловини, 20 квітня 2021 року компанія розпочала буріння свердловини №2 проектною глибиною 4950 м.
 
Також на Клубанівській площі компанія планує цьогоріч пробурити свердловини №3, №5 та №10. Наразі вже готуються площадки для початку буріння свердловин №3 та №5 проектною глибиною 6200 м та 6300 м відповідно.
 
Буріння всіх свердловин буде проводитися безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача. Цей метод буріння відповідає кращим міжнародним екологічним стандартам.
 
Для покращення транспортування добутого на Клубанівській площі газу компанія вже провела два шлейфи від свердловини №1 до установки комплексної підготовки газу (УКПГ), розташованої на газоконденсатному родовищі Журавлине в межах Деркачівсько-Войтенківської площі (Харківська область). Після модернізації пропускна здатність цього УКПГ зросла з 1 млн куб м до 2,5 млн куб м газу за добу.
 
Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» займається пошуком, розвідкою, видобутком та реалізацією природного газу, конденсату, нафти, має багаторічний досвід роботи в нафтогазовій галузі України. «Еско-Північ» співпрацює з сотнями українських та іноземних компаній, завжди вчасно виконуючи зобов’язання.