БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз збільшив дебіт газу на 100 тис куб м в свердловині Приштокового родовища

Нафтогаз збільшив дебіт газу на 100 тис куб м в свердловині Приштокового родовища

1 червня 2021
 
Розкриття нових газоносних пластів на працюючій газовій свердловині Приштокового родовища забезпечило приріст добового видобутку блакитного палива на 100 тис куб м. Про це повідомила пресслужба дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» в рамках рубрики #GeoТрансформація.
 
З історії цієї свердловини відомо, що видобувати газ тут почали у 2018р. Однак за останній рік обсяги газу суттєво скоротилися через природне виснаження продуктивного пласта. Щоб виправити таку ситуацію, у квітні 2021р розробники компанії запропонували ідею зі збільшення дебіту свердловини шляхом долучення раніше нерозкритих газових покладів.
 
Аби підтвердити перспективність цих покладів, фахівці геофізичного управління «Укргазпромгеофізика» опрацювали геологічні дані, уточнили поточне насичення газоносних пластів, підтвердили їхню продуктивність, виділили інтервали розкриття. На підставі цього було розроблено програму подальших робіт.
 
Наступний єтап втілення в життя подальшої програми робіт на свердловині, перейшов до підрядника – компанії Weatherford, перед якою стояло завдання провести складні геофізичні роботи. Складність полягала у тому, що роботи виконували на працюючій свердловині без її глушіння, зупинки та втрат поточного видобутку. Операція пройшла успішно.
 
У результаті компанія отримали хороший досвід командної роботи внутрішніх підрозділів, фахівців двох філій та зовнішнього підрядника. А найголовніше це приріст 100 тис куб м газу на добу. 
 
Загалом наразі  добовий видобуток зі свердловини складає - 117 тис куб ме газу.