БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Геоінформ України» виклав у вільний доступ карту спецдозволів на своєму порталі

«Геоінформ України» виклав у вільний доступ карту спецдозволів на своєму порталі

1 червня 2021
 
ДНВП «Геоінформ України» розпочав наповнення Державного геологічного порталу. Ресурс вже доступний за посиланням: https://nadra.gov.ua/. Наразі у вигляді інтерактивної карти викладені контури спеціальних дозволів на користування надрами по кожній з областей України, повідомляє пресслужба Держгеонадр.
 
Подана статистика щодо тенденції видачі спеціальних дозволів по роках, співвідношення кількості спеціальних дозволів на різні види користування надрами, інформація про отримання дозволу – без проведення аукціону чи через нього.
 
Інтерактивна карта містить інформацію про об’єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назва об’єкта обліку, дата видачі, термін дії дозволу та назва компанії-надрокористувача. На черзі – нанесення шару інформації про контури підрахунку запасів корисних копалин, в першу чергу, незаліцензованих родовищ.
 
В пресслужбі відзначили, державний геологічний портал поступово наповнюватиметься та поряд з інтерактивною картою міститиме інформацію з державних баз даних заяв та спеціальних дозволів на користування надрами, реєстрів артезіанських та нафтогазових свердловин. Саме через цей ресурс відбуватиметься вхід до «Електронного кабінету надрокористувача».