БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз переконує громаду Святогірська в безпечності розробки Юзівської ділянки

Нафтогаз переконує громаду Святогірська в безпечності розробки Юзівської ділянки

8 червня 2021
 
Юзівська нафтогазова ділянка, яку розробляє «Надра Юзівська» (Група Нафтогаз) має значні запаси як традиційного так і газу щільних порід. На ній раніше були пробурені свердловини, відновлення яких є першочерговим завданням в рамках проекту розробки. Про це повідомляє пресслужба компанії.
 
Роботи з капітального ремонту свердловин №№ 3, 613 Слов'янської площі Юзівської ділянки плануються в адміністративних межах Святогірської територіальної громади Краматорського району Донецької області.
 
Однак місцеві жителі навіть після громадських слухань з представниками «Надра Юзівська» та Святогірської міської ради, хвилюються, як це вплине на екологічний стан регіону, та блокують підписання угоди на розвідку покладів газу зазначеної ділянки з Святогірською міською радою. Тож, в Нафтогазі, з метою владнання ситуації, показали місцевій владі та активістам як насправді ведеться спорудження свердловини з метою видобутку газу щільних порід в сусідніх областях. Щоб ті переконалися, що процес безпечний та перевірений роками. Технології, які планує використати компанія, вже працюють по всій Україні, а постійні моніторинги доводять їхню безпечність для довкілля.
 
Нагадаємо, успішна розробка Юзівської ділянки дозволить наростити видобуток до 17 млрд куб м. Тут планують пробурити 15 свердловин, перша з яких буде закладена вже цього року, а також планується проведення КРС на існуючому фонді свердловин. Про це раніше повідомляв директор зі стратегічних проєктів дивізіону «Розвідка та Видобування» Групи Нафтогаз - Максим Вітик.
 
Детальніше про це у в сюжеті Радіо Свобода https://www.facebook.com/NaftogazGroup/videos/487077815918475