БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Шебелинкагазвидобування» хоче пробурити свердловину №530 на Західно-Хрестищенському родовищі

«Шебелинкагазвидобування» хоче пробурити свердловину №530 на Західно-Хрестищенському родовищі

12 липня 2021
 
АТ «Укргазвидобування» в особі Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» планує спорудження оціночно-експлуатаційної свердловини №530 Західно-Хрестищенського газоконденсатного родовища (ГКР). Про це повідомляється в єдиному реєстрі ОВД на початку липня 2021р.
Буріння зазначеної свердловини з вертикальним профілем глибиною 3520м буде здійснюватися за допомогою бурового верстату з дизель-електричним приводом потужністю до 7 000 кВт, спосіб буріння – роторний, турбінний.
 
В разі отримання комерційного припливу газу, планується підключення свердловини до установки підготовки вуглеводневої сировини на відстань 900м з прокладанням газопроводу.
 
Очікувані об’єми видобутку природного газу становлять від 15 тис куб м/добу до 70 тис куб м/добу.
 
Зазначена планова діяльність буде здійснюватися силами ГПУ «Шебелинкагазвидобування».
 
Як раніше повідомлялось, буріння попередньої свердловини №529 Західно-Хрестищенського родовища глибиною 3550 планувалося ще у липні минулого року.
 
Відзначимо, Західно-Хрестищенське ГКР одне з найбільших газових родовищ «Укргазвидобування» розташоване в Харківській області, рівень виснаженості якого оцінюють в 90%. Відкрите в 1952р, а в 1968р отримано фонтан газу дебітом 1038 тис куб м/добу. Початкові видобувні запаси газу оцінювали в 335 100 млн куб м, а конденсату – 13,3 млн тонн.