БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Надра України» пропонує партнерство щодо розробки Олеської УРП-ділянки

«Надра України» пропонує партнерство щодо розробки Олеської УРП-ділянки

22 липня 2021
НАК «Надра України» (належить до сфери управління Держгеонадр) готова піти в колоборацію з сторонніми компаніями щодо розробки Олеської УРП-ділянки. Про це згадав у своїй доповіді очільник Державної служби геології та надр України Роман Опімах, на Українському енергетичному форумі.
 
Він розповів, що з часу виходу американської компанії Shеvron з проекту, угода не набула чинності, геологічні роботи не розпочато, тож «Надра України» наразі шукає партнера для реалізації проекту УРП на Олеській діляні площею 6300 кв км.
 
Мінімальна програма на ділянці передбачає буріння 13 нафтогазових свердловин та проведення 1500 кв км сейсміки протягом перших 5 років. Термін дії ліцензії до 2063р.
 
Крім того служба підготувала понад 40 нафтогазових об’єктів в Інвестиційний атлас для винесення на електронні торги. Серед них, окрім згаданої Олеської УРП-ділянки, геологічна інформація щодо якої також є в Інвестиційному атласі, слід відзначити нові запропоновані нафтогазові ділянки – це Північно Русанівська, Андріївська та Жуківська нафтогазові ділянки. Первинна геологічна інформація щодо цих ділянок у відкритому доступі та зручному вигляді подана на сайті Державної служби геології та надр України українською та англійською мовами.
 
Після їх вивчення, ці ділянки можна номінувати на відкриті електронні торги, скориставшись необхідними сервісами відомства, в тому числі онлайн –калькулятором обрахунку початкової ціни спецдозволу, який нещодавно був запущений в роботу на сайті ДНВП «Геоінформ».
 
Окрім відновлення проекту Олеської УРП Держгеонадра планує цього року підписати три угоди про розподіл продукції на Грунівській, Ічнянській та Охтирській ділянках та виставлення нових вуглеводневих ділянок на е-аукціони.
 


<< повернутись