БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз планує отримати 3 млрд куб м перспективних запасів газу на одному з топ-10 грінфілдів

Нафтогаз планує отримати 3 млрд куб м перспективних запасів газу на одному з топ-10 грінфілдів

13 серпня 2021
Такий ефект прогнозують в компанії на основі результатів буріння двох нових розвідувальних свердловин. Наразі буріння вже завершене, та проводиться підрахунок запасів за міжнародною класифікацією SPE-PRMS.
 
Шосейна площа – це нова ділянка – грінфілд, один із топ-перспективних об’єктів. Ділянка знаходиться у Харківській області і межує із Західно-Соснівським родовищем, перспективи якого вже було доведено раніше, зазначили в компанії.
 
За повідомленняи, у 2017р на Шосейній ділянці та Західно-Соснівському родовищі провели 3D-сейсміку. За результатами геологорозвідувальних робіт обсяг запасів газу зріс з 5 млрд куб м до 10 млрд куб м. Крім того, на основі цих результатів наші фахівці ухвалили рішення про подальше проведення геологорозвідки на Шосейній площі.
 
Сьогодні у межах Шосейної ділянки вже пробурено 10 свердловин, з яких видобуто 253 млн куб м газу та понад 2 тис тонн конденсату. Успішні пробурені останні свердловини на Шосейній площі дають змогу розглядати можливість її переведення із статусу грінфілд у статус браунфілд та закладати точки для спорудження нових свердловин.
 
Загалом, за рахунок прискорення геологорозвідувальних робіт на 10 найперспективніших грінфілдах ми плануємо наростити ресурсну базу на майже 40 млрд куб м газу, додали у прес-службі.