БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПівденний нафтогазоносний регіон знаходиться на початковій стадіі вивчення - Микола Харченко, експерт ДКЗ

Південний нафтогазоносний регіон знаходиться на початковій стадіі вивчення - Микола Харченко, експерт ДКЗ

4 жовтня 2021
Сучасний стан запасів південного нафтогазоносного регіону та основні напрямки його освоєння - про це розповів Микола Харченко - кандидат геолого-мінералогічних наук, експерт ДКЗ на конференції Odesa Offshore Conference 2021 23 вересня 2021р.
 
Південний нафтогазоносний регіон наразі є на початковій стадіі вивчення. Це стосується як його частини на суходолі (відкриті поки що лише два родовища: Жовтоярське та Сх Саратське), так і на акваторії Чорного моря.
 
А ступінь реалізації початкових ресурсів акваторії складає всього 3,5%, - на цьому наголосив експерт.
 
На сьогодні нафтогазоносність акваторіі підтверджена на 8-ми наступних родовищах:
 
Архангельське, Безіменне, Кримське, Одеське, Південно-Голицинське, Шмідтівське газові родовища та Голицинське і Штормове газоконденсатні родовища.
 
Разом з тим Микола Харченко відзначив, що на 13 структурах в межах акваторії (Гамбурцева, Дельфін, Десантна, Євпаторійська, Іллічівська, Каркиницька, Прадніпровська, Південно-Бортова, Сельського, Федорівська, Флангова, Штильова, Центральна) отримані «негативні» результати буріння.
 
За його спостереженням, найбільші перспективи нафтогазоносності регіону наразі пов‘язують з глибоководною частиною акваторії, а саме - схилом та ложем Західночорноморської западини.