БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра відкривають дані щодо спецдозволів на користування надрами

Держгеонадра відкривають дані щодо спецдозволів на користування надрами

30 вересня 2021
 
Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) відкриває інформацію про всі спеціальні дозволи на користування надрами у Державному геологічному порталі ДНВП «Геоінформ України» у форматі xlsx, повідомляє пресслужба відомства.
 
Такий вид збереження даних дозволяє їх обробляти, сортувати, копіювати без обмежень щодо подальшого використання, зазначили в Держгеонадрах.
 
Реєстр містить повну інформацію про об’єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назву об’єкта обліку, дату видачі, термін дії дозволу, назву компанії-надрокористувача та код ЄДРПОУ.
 
Голова Держгеонадр відзначив, що відкриття даних відбувається в межах політики відкритих дверей у сфері надрокористування, проголошеної Урядом. Метою є надання громадськості доступу до повних та актуальних відомостей. Відтепер кожен бажаючий зможе скористатися інформацією для проведення комплексного аналізу, копіювання чи друку тощо, адже відомості про спеціальні дозволи зведені в одному файлі та викладені у форматі xlsx. Дані щотижня будуть оновлюватися.
 
Це перший крок відкриття даних, незабаром буде опублікований комплексний звіт, який буде містити також інформацію щодо сплачених податків, бенефіціарних власників спеціальних дозволів на користування надрами тощо.
 
На порталі у вигляді інтерактивної карти також розміщені контури спеціальних дозволів на користування надрами в кожній з областей України. Подана статистика щодо тенденції видачі спеціальних дозволів за роками, співвідношення кількості спеціальних дозволів на різні види користування надрами, інформація про отримання дозволу – без проведення аукціону чи через нього.
 
«Розміщення всіх необхідних надрокористувачу баз даних та реєстрів на єдиному зручному ресурсі є нашою метою. Вся інформація створюється у вигляді геопросторових даних, що дає можливість зручного доступу до неї. Дані постійно оновлюється, актуалізуються на ГІС-сервері», – повідомив Роман Опімах.
 
Саме через Державний геологічний портал ресурс відбуватиметься вхід до «Електронного кабінету надрокористувача». Ресурс доступний за посиланням