БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВидобуток газу ДТЕК Нафтогаз перевищив 6 млн куб м на добу

Видобуток газу ДТЕК Нафтогаз перевищив 6 млн куб м на добу

6 жовтня 2021
 
ДТЕК Нафтогаз у вересні збільшив обсяги добового видобутку газу до 6,045 млн куб м, що стало новим рекордом для приватного газовидобутку України. Про це повідомляє пре-служба компанія.
 
За словами компанії, збільшення видобутку стало можливим завдяки впровадженню новітніх технологій і технологічних рішень у всьому виробничому ланцюжку. Компанія успішно реалізує програму буріння, а також ефективно виконала ряд капітальних ремонтів і робіт із інтенсифікації на свердловинах діючого фонду. Крім того, нафтогазовий бізнес ДТЕК реалізував інфраструктурний проєкт із будівництва блочної холодильної установки на Мачухському родовищі.
 
ДТЕК Нафтогаз веде розробку двох родовищ, а також продовжує геологорозвідувальні та камеральні роботи ще на трьох ділянках у Полтавській області, у тому числі на Зінківській площі. Угоду про розподіл продукції на Зінківській площі компанія підписала 31 грудня минулого року. Інвестиції в розвідувальні роботи на першому етапі перевищать 1 млрд грн.
 
«У цей ювілейний для компанії рік ми продовжуємо впевнену лідирувати у приватній газовидобувній галузі України. У нинішніх умовах забезпечення енергетичної безпеки є одним із найважливіших завдань країни. ДТЕК Нафтогаз не на словах, а на ділі демонструє можливість збільшення видобутку природного газу в Україні. Введення в експлуатацію блочної холодильної установки на Мачухському родовищі, а також виконання програми буріння, капітальних ремонтів та інтенсифікації дозволить нам у кінці року вийти на нові, ще вищі показники, ніж у минулому році», – зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.