БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниSmart Energy за 9 місяців 2021р видобула 300 млн куб м газ

Smart Energy за 9 місяців 2021р видобула 300 млн куб м газ

12 жовтня 2021
Крім того за 9 місяців поточного року, Smart Energy виробила 7 191 т скрапленого пропан-бутану, що на 6,7% більше за аналогічний показник 2020р.
 
Як відзначили в пресслужбі, попри природнє виснаження пластової енергії продуктивних горизонтів родовищ, що розробляють компанії групи Smart Energy, обсяги видобутку залишаються стабільними. Зокрема, середньодобовий видобуток газу складає 1,1 млн куб м/добу.
 
Smart Energy продовжує нарощувати видобуток у Полтавському регіоні завдяки введенню в роботу нової свердловини №25 на Свиридівському родовищі. Водночас, через зупинку однієї із свердловин на КРС та природнє виснаження продуктивних горизонтів спостерігається зниження обсягів видобутку на родовищах Харківського регіону групи, повідомили в компанії.
 
«Весь звітний період ми активно працювали над утриманням обсягів видобутку на наших родовищах. Зараз наші компанії активізують свої ресурси в напрямку буріння нових свердловин, щоб повернути позитивну динаміку збільшення видобутку. Зокрема, на даний час в бурінні перебувають дві нові свердловини і плануємо невдовзі розпочати буріння ще однієї», - прокоментував генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.
 
Нагадаємо, у цьому році Smart Energy пробурила свердловину №29 на Свиридівському родовищі (глибина 5 450 м). Наразі проходять її випробування, після успішного завершення яких свердловина буде введена в експлуатацію.
 
Разом з тим, у вересні на цьому ж родовищі було розпочато буріння свердловини №31, проєктна глибина якої складає 5 250 м. Буріння заплановано закінчити наприкінці 1 кварталу наступного року. У разі подальших успішних випробувань її введення в роботу очікується у 2 кварталі 2022 року. Свердловина №31 націлена на встановлення промислового значення покладів вуглеводнів горизонтів В-21 і В-22 візейського ярусу, продуктивність яких підтверджена пробуреними поруч свердловинами.
 
У звітний період також було розпочато роботи з реконструкції тимчасової замірно-сепараційної установки (ТЗСУ). Вони передбачають модернізацію установки стабілізації конденсату, збільшення потужності ТЗСУ та ємкісного парку газового конденсату та пропан-бутану. Роботи мають на меті підвищити загальну ефективність ТЗСУ, покращити якість її продукції та збільшити вилучення скрапленого пропан-бутану, водночас зменшивши викиди в навколишнє середовище.
 
Крім того у серпні Smart Energy розпочала буріння свердловини №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.). Її проєктна глибина складає 5 565 м. Першочерговим завданням свердловини №4 є встановлення промислового значення покладів вуглеводнів горизонту В-22, а також дослідження горизонтів В-16 і В-21 візейського ярусу. Завершення буріння заплановано на середину 2022 року.
 
Довідка 
 
Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн куб м газу на добу.
 
Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».