БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз видобуватиме перший газ на мілководді Чорноморського шельфу до 2025р

Нафтогаз видобуватиме перший газ на мілководді Чорноморського шельфу до 2025р

21 жовтня 2021
Він сподівається що перша свердловина в межах мілководного шельфу буде пробурена в кінці 2023р, а на глубокій воді – в 2024-2025рр.
 
Крім того пан Вітик розповів що уже проведено близько 40% досліджень з 3D- сейсморозвідки на мілководному шельфі Чорного моря. Ці роботи на замовлення Нафтогазу проводить норвезька компанія Petroleum Geo-Services (PGS), загальний обсяг досліджень з 3D-сейсміки який має провести ця компанія складає 23 тис кв км. Обробка та інтерпретація даних щодо зазначених геологорозвідувальних досліджень запланована до кінця 2022р, а завершення підрахунків всіх ризиків офорного проекту заплановано до кінця 2023р.
 
Він також наголосив, що Нафтогаз для досягнення результатів з видобутку на шельфі має працювати в партнерстві з міжнародними компаніями, котрі мають досвід офшорного видобутку. А щоб вони охоче йшли на це партнерство необхідно надати їм якісний вихідний матеріал, тобто результати досліджень, які зараз проводить компанія. Нагадаємо вчора Нафтогаз підписав меморандуми про взаєморозуміння з Dragon Oil (ОАЕ), та азербайджанською SOCAR AQS. Партнерства з цими компаніями плануються саме в межах освоєння ділянок на шельфі Чорного моря.
 
Як зазначили в Нафтогаз Dragon Oil володіє сучасними технологіями розробки родовищ, які збільшують видобуток і одночасно зменшують витрати. Компанія працює на каспійському шельфі та інвестувала в його розробку близько $7 млрд. А Кооперація із SOCAR AQS технологічно посилить освоєння чорноморських ділянок. Компанія має власний буровий флот для роботи на морі і володіє експертизою та технічними можливостями для буріння на складних ділянках на суходолі.