БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» програло Ukrainian Energy справу щодо Варвинської ділянки

«Укргазвидобування» програло Ukrainian Energy справу щодо Варвинської ділянки

11 листопада 2021
 
Верховний Суд України прийняв рішення залишити без задоволення касаційні скарги АТ «Укргазвидобування» (УГВ) щодо перегляду результатів конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводневої продукції (УРП) в межах Варвинської ділянки, переможцем якого визначено Ukrainian Energy LLC (США). Про це повідомляється у постанові Верховного суду, яка оприлюднена 5 листопада 2021р.
 
Відзначимо, УГВ звернулося до суду з позовом до Кабміну, Міненерго та Міжвідомчої комісії з організації УРП, де третьою особою яка не заявляла самостійно вимог на предмет спору виступала Ukrainian Energy LLC, після затвердження результатів УРП - конкурсів Кабінетом міністрів від 5 липня 2019р Позивач, зокрема, вимагав визнати перемогу американської компанії в конкурсі «безпідставною» і зобов’язати Міжвідомчу комісію заново розглянути заявки учасників конкурсу. Однак в суді не одноразово була доведена перевага конкурсної пропозиції американської компанії - переможця.
 
Крапку у вирішенні цього питання поставив Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, після чергового розгляду касаційної скарги держкомпанії 3 листопада, де постановив, що рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.
 
Нагадаємо, за даними реєстру ОВД, відомо що компанія планує на основі проведеної ЗD-сейсміки на площі 700 кв км, пробурити 3 пошуково-розвідувальні свердловини глибиною до 5000м. 
 
Довідка ExPro
 
Площа Варвинської УРП-ділянки становить 3471,26 кв км, та включає в себе осадові поклади, що залягають в межах її периметра та обмежена глибиною 10 000 м від поверхні, строк дії угоди – 50р.
 
Ukrainian Energy LLC (штат Техас, США) - заснована з метою входження в нафтогазовидобувний сектор України (зокрема для участі в конкурсі УРП по Варвинській ділянці). В 2018р американськими компаніями Aspect Holdings, LLC та Sigma Bleyzer Investment Group, LLC створено «Міжнародний фонд української енергетики», International Fund for Ukrainian Energy LP (IFUEL) з метою інвестування в енергетичний сектор України (у першому фонді було затверджено понад $100 млн).