БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНафтогаз залучає міжнародний досвід з геології та розвідки для реалізації своїх проєктів з газовидобутку

Нафтогаз залучає міжнародний досвід з геології та розвідки для реалізації своїх проєктів з газовидобутку

26 листопада 2021
Нафтогаз розпочав нові масштабні проекти з видобування, потенціал яких сягає 600 млрд куб м запасів газу, зазначили в пресслужбі компанії.
 
Успішність реалізації цих проєктів залежить, в першу чергу, від залучення фахової експертизи. Саме тому в найбільшій газовидобувній компанії України хочуть посилити співпрацю з міжнародною спільнотою SPE.
 
Тож важливою подією для реалізації зазначених намірів, було проведення Східноєвропейської конференції з геології та розробки (23-24 листопада у Києві - SPE Eastern Europe Subsurface Conference). Такого рівня подія організована в Україні вперше. На заході зібралися понад 400 фахівців з 17 країн світу. У межах заходу пройшли 2 стратегічних панелей та 10 професійних секцій з обговорення актуальних викликів газовидобутку на території Східної Європи та Чорноморського регіону.
 
«SPE, як флагман міжнародної професійної експертизи з цінним досвідом членів спілки є важливим для Українських проєктів щодо збільшення газовидобутку», - відзначив Маврикій Калугін, член правління Нафтогазу.
 
Та додав, що користування ресурсом SPE, а це понад 600 тис наукових статей на базі реального досвіду, дає можливість знаходження ідей та рішень актуальних виробничих кейсів.
 
Довідка 
 
The Society of Petroleum Engineers (SPE) об’єднує понад 140 тисяч учасників зі 144 країн. Організація має у структурі секції, які формують професійні члени, та студентські осередки. В Україні функціонує дві професійні секції та п’ять осередків у Полтаві, Харкові, Івано-Франківську та Києві. Місія організації – збирати, поширювати та обмінюватися технічними знаннями щодо розвідки та видобутку вуглеводнів та пов’язаними з ними технологіями; створювати можливості професійного зростання фахівців галузі та підвищувати їх технічну компетентність.