БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДебіт нової свердловини УГВ на Скиданівському склав 200 тис куб м газу

Дебіт нової свердловини УГВ на Скиданівському склав 200 тис куб м газу

16 грудня 2021
АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію нову свердловину глибиною 6300м з дебітом 200 тис куб м на Скиданівському родовищі, яке було відкрите у 2019р. Про це повідомляється в пресслужбі компанії.
 
Попередньо оцінена ресурсна база Скиданівського родовища становить понад 2,7 млрд куб м газу. На ділянці проведено 3D-сейсморозвідувальні дослідження, за результатами яких виконується програма розвідки нового родовища.
 
«На розвідці нових ділянок, грінфілдів, ми робимо особливий фокус. Адже це – нові запаси, а значить перспектива для нарощення видобутку вуглеводнів. Для розвідки компанія використовує сучасні методи аналізу даних та моделювання покладів. Ця програма вже дає свої результати. На початку грудня ми відкрили нове Моспанівське родовище. Зараз вже підключили до УКПГ нову високодебітну розвідувальну свердловину на нещодавно відкритому Скиданівському родовищі. Паралельно з роботою на традиційних грінфілдах, продовжуємо працювати над великими стратегічними проектами: Чорне море, Юзівська площа, ділянки УРП», – повідомив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».
 
Нова розвідувальна свердловина відкрила новий газоносний поклад у межах Скиданівського родовища, на глибині понад 6 100 м.
 
Роботи з буріння виконувала бурова бригада «Укрбургазу» із використанням нового бурового верстата Bentec, який названо на честь Петра Сагайдачного – видатного українського полководця.
 
В компанії також відзначили, з метою продовження розкриття потенціалу Скиданівського родовища заплановано буріння нових пошукових і розвідувальних свердловин. Крім того, очікуються результати інтерпретації даних, отриманих від проведення широкоазимутальних сейсморозвідувальних досліджень 3D.