БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ розпочинає другий етап РЕС-проєктів на розробку 35 вуглеводневих родовищ

УГВ розпочинає другий етап РЕС-проєктів на розробку 35 вуглеводневих родовищ

17 грудня 2021
 
АТ «Укргазвидобування» (УГВ) розпочинає другий етап із залучення партнерів для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах у форматі РЕС (Product Enhancement Contracts / контракти зі збільшення видобутку), повідомляє пресслужба.
 
Компанія на конкурсних умовах обере партнерів для розробки 35 родовищ у Східній і Центральній Україні. За повідомленням, ці 35 виснажених родовищ, що розташовані в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях, згруповані в чотири кластери. УГВ планує укласти чотири контракти з партнерами на збільшення видобутку за кожним з кластерів. Угоди передбачають, що партнери залучатимуть інвестиції та здійснюватимуть операційне управління виробничою діяльністю на переданих їм родовищах.
 
Презентація деталей нового проекту, в тому числі механізмів залучення партнерів, юридичних та фінансових аспектів, відбудеться 25 січня у Києві.
 
Співпраця у форматі РЕС вже підтвердила свою ефективність на 13 родовищах у Західній Україні. Там у квітні 2020 року, в межах пілотного проекту, Укргазвидобування залучило міжнародного партнера – компанію Expert Petroleum. Компанія-партнер за понад рік роботи забезпечила зростання видобутку, завдяки виконанню програми інтенсифікації та реконструкції наземної інфраструктури.
 
«Анонсуючи у квітні 2020 року підписання РЕС-контракту за результатами нашого першого конкурсу, ми говорили, що у разі його успішної реалізації, будемо розширювати такий механізм співпраці на інші родовища компанії. За результатами аналізу першого року роботи нашого поточного партнера, ми бачимо позитивні результати від такого співробітництва. Це як підвищення ефективності операційної діяльності та адміністративної функції, так і виконання умов контракту щодо інвестиційних зобов’язань та обсягів видобутку. Для залучення нових партнерів, ми сформували чотири кластери родовищ, та розпочинаємо роботу з ринком. Ми вже бачимо інтерес як вітчизняних, так і міжнародних компаній до нашого проекту, і готові до відкритого діалогу», – повідомив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».
 
В компанії відзначили, родовища для нового проекту відбиралися та розподілялися на кластери наступним чином:
 
родовища, які за рівнем запасів, видобутку та витрат на освоєння залишкових запасів, не є пріоритетними для залучення ресурсів компанії та розвитку внутрішніми силами;
наявність самодостатньої та відокремленої наземної інфраструктури.
Залучення партнерів для реалізації виробничих планів на 35 родовищах дасть змогу Нафтогазу вивільнити ресурси та сфокусувати зусилля на пріоритетних проектах. Від майбутніх партнерів очікується планування та виконання операцій і робіт, в тому числі щодо розвитку наземної інфраструктури, які забезпечать збільшення видобутку вуглеводнів на вигідних для обох сторін умовах.
 
У межах РЕС-контракту весь видобутий газ та запаси обліковуватимуться на балансі видобувної компанії Нафтогазу – АТ «Укргазвидобування», яка є і залишатиметься власником спеціальних дозволів на родовища. За свої послуги компанія-партнер отримуватиме оплату в залежності від тарифів для різного типу діяльності: базовий видобуток, видобуток від операцій інтенсифікації на наявних свердловинах та видобуток з нових свердловин.
 
Відзначимро, конкурс на залучення партнерів скрадатиметься з двох етапів:
 
уточнення технічного завдання і вивчення ринку: отримання заявок від зацікавлених компаній, надання доступу таким компаніям до бази даних за 35 ділянками;
торги на електронному майданчику Prozorro в межах Закону України «Про державні закупівлі».
З детальними умовами проекту можна ознайомитися за посиланням.
 
https://ugv.com.ua/uploads/PEC%20Phase2%20teaser.pdf