БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини9 компаній подали пропозиції на участь в тендері УГВ на проведення КРС за 2,36 млрд грн

9 компаній подали пропозиції на участь в тендері УГВ на проведення КРС за 2,36 млрд грн

30 грудня 2021

 

Три китайські компанії: ТОВ «Цзяньє Україна» ТОВ «Хайлон Ойл Сервіс і інжиніринг Юкрейн» ТОВ «Дрегон Ойл Технолоджіс Юкрейн», та 6 український компаній: ТОВ «БК «Горизонти», ТОВ «УБС КРС», ПП «Українська сервісна бурова компанія-1», ТОВ «БЕК «Технікс», ДП «Сміт Юкрейн», ТОВ «Регіон» подали пропозиції на участь в тендері АТ «Укргазвидобування» на замовлення послуг з капітального ремонту нафтових та газових свердловин загальною вартістю 2,36 млрд грн. 

 

Про це повідомляється в системі Prozorro.

 

Нагадаємо тендер був оголошений 23 вересня 2021р, строк виконання послуг запланований на період до 31 грудня 2024р. Дата аукціону наразі не визначена, статус закупівлі – перекваліфікація Закупівля складається з 10-ти лотів.

При розрахунку вартості надання послуг застосовуються: операційна сервісна ставка бригади КРС при наданні послуг – 100% вартості бригадо-годин, та ставка бригади при технічному очікуванні – 75% вартості бригадо-години.

 

З динаміки допущених пропозицій до аукціонів тендеру видно, що китайські компанії лідирують. Це визвало шквал нарікань від український сервісних компаній. Зокрема ДП «Сміт Юкрейн» та ПП «Українська сервісна бурова компанія-1», тендерні пропозиції котрих були дискваліфіковані, подали скарги про встановлення порушення закупівлі.

 

В скаргах йде мова про прийняття на роботу в китайські компанії колишніх працівників з УГВ, котрі зараз лобіюють інтереси замовника. Крім того на сторінці системи де опубліковані відгуки щодо закупівлі, видно як замовник відстоює сторону китайських компанії та обвинувачує скаржників в дискредитації компаній з КНР.

 

Також у відгуках до закупівлі представник компанії ТОВ «Cпецмехсервіс» скаржиться на порушення основних принципів публічної закупівлі в даному тендері. Пояснюючи це тим, що ними було подано необхідний пакет документів на участь в торгах декількох лотів зазначеного тендеру, та навіть системою було знято відповідну суму за участь в торгах, однак пропозиції не прийняли. Аналогічна ситуація сталась і з компанією «Оранта ЛТД». Ймовірні причини на думку представників «Спецмехсервіс» котра має неабиякий досвід подачі комерційних пропозицій в тендерах УГВ: умисне втручання в систему Prozorro, технічний збій системи, антиконкурентні протиправні дії інших осіб.

 

Нагадаємо в попередньому тендері УГВ на послуги з проведення КРС, котрий відбувся у квітні 2020р, перемогли 5 компаній, серед яких: ТОВ «Регіон», ТОВ «Бурова компанія «Горизонти», ТОВ «БЕК «Технікс», ТОВ «Хайлон Ойл Сервіс і інжиніринг Юкрейн» та ТОВ «Оранта ЛТД».