БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДТЕК Нафтогаз у 2021р збільшив видобуток природного газу на 12% - до понад 2 млрд куб м

ДТЕК Нафтогаз у 2021р збільшив видобуток природного газу на 12% - до понад 2 млрд куб м

25 січня 2022
 
Компанії холдингу ДТЕК Нафтогаз у 2021р інвестували понад 2 млрд грн у розвиток виробництва, завдяки чому за підсумками року компанії збільшили видобуток газу на 12% у порівнянні з 2020р – до 2,06 млрд куб м. Про це повідомляє прес-служба компанії.
 
Протягом 2021р компанія завершила будівництво 4 нових свердловин та провела капітальний ремонт 7 свердловин чинного фонду. Крім того, нафтогазовий бізнес ДТЕК завершив низку проєктів із цифровізації та розвитку інфраструктури. У вересні компанія ввела в експлуатацію блочну холодильну установку на Мачухському родовищі, а місяцем пізніше запровадила першу в Україні інтегровану модель цифрових двійників родовищ, повністю оцифрувавши Семиренківське родовище на Полтавщині. Також ДТЕК Нафтогаз застосував глибинні відеокамери для обстеження стовбурів свердловин.
 
«Системні інвестиції та впровадження новітніх, раніше недоступних в Україні технологій дозволяє нам рік у рік нарощувати газовидобуток та залишатися лідером галузі. За підсумками 2021р ми встановили новий рекорд з видобутку газу для приватного сектора, а 2022р ми плануємо подвоїти наші інвестиції. Це дозволить компанії збільшити видобуток у наступні роки. Звичайно, ми розраховуємо на збереження системи фіскального стимулювання галузі та на конструктивну співпрацю з боку держави для досягнення спільної мети – зміцнення енергетичної безпеки України», – прокоментував генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.
 
Завдяки впровадженню новітніх технологій та успішному виконанню програми з буріння та капітального ремонту, ДТЕК Нафтогаз видобув рекордні 2,06 млрд куб м газу. Частка компанії у загальнонаціональному обсязі видобутку природного газу перевищила 10%.