БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ виставило на новий конкурс PEC 4 кластери родовищ на яких видобувається 9% газу

УГВ виставило на новий конкурс PEC 4 кластери родовищ на яких видобувається 9% газу

26 січня 2022
АТ «Укргазвидобування» провело презентацію другого єтапу PEC-проєктів (Product Enhancement Contracts / контракти зі збільшення видобутку) на розробку 35 нафтогазових родовищ, загальний видобуток яких становить 9% від загального видобутку газу УГВ, 4% від запасів 2P, та 14% від видобутку рідких вуглеводнів компанії.
 
Про це повідомлялося в доповіді Олега Толмачева директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» з питань видобутку.
 
До заходу долучилися близько 100 представників 40 компаній з 10 країн.
 
Наступний етап запуску проекту – прийом заявок від зацікавлених партнерів. Після цього буде проходити оцінка ринку, тобто тих компаній котрі виявлять інтерес до проєктів, і триватиме до кінця серпня цього року. За цим планують розмістити тендер в систему публічних закупівель Prozorro, та провести його до кінця 2022р.
 
Зазначені 35 родовищ, розташовані в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях, та згруповані в чотири кластери:
 
Перший кластер – Юлієвський, запаси (2P) його оцінюють в 2,665 млрд куб м, він включає в себе 8 родовищ (75 видобувних свердловин) з рівнем виснаженості 88% розташований в Харківській області,;
Другий кластер – Перещипенський, запаси (2P) кластеру оцінюють в 2,089 млрд куб м складається з 13-ти родовищ (136 видобувних свердловин) з рівнем виснаженості 93% у Дніпропетровській області;
Третій кластер – Карлівський, запаси (2P) кластеру оцінюють в 4,079 млрд куб м, складається з 3-ох родовищ (66 видобувних свердловин) з рівнем виснаженості 93% у Полтавській області;
Четвертий кластер – Ізюмський, запаси (2P) кластеру оцінюють в 2,89 млрд куб м, складається з 11-ти родовищ (101 видобувних свердловин) з рівнем виснаженості 82% у Харківській, Донецькій та Луганській області.
Угоди передбачають, що партнери залучатимуть свої інвестиції та здійснюватимуть операційне управління виробничою діяльністю на переданих їм родовищах. Взамін отримуватимуть компенсацію за видобуту продукцію яка залежатиме від тарифів для різного типу діяльності: базовий видобуток, видобуток від операцій інтенсифікації на наявних свердловинах та видобуток з нових свердловин.
 
Строк дії проєктів: 15 р з можливістю продовження ще на 10р